DİŞ sorunları yaşayanlar bir süredir Trabzon Ağız ve Diş Sağlığı Hastanesine e nabız üzerinden randevu alınmasının mümkün olmadığını iddia etmeye başladı. Hastaneden randevu almak isteyen vatandaş sisteme girdiklerinde bırakın ileri bir tarihi hiç randevu sırası açılmadığını söyledi. Hastaların bir çoğu mecburiyetten dolayı özel klinikleri ve özel hastaneleri tercih etmeye başladı. Bu durumda vatandaşların cebine yansımaya başladı. Öte yandan KTÜ Diş Hekimliği Fakültesini alternatif olarak gören vatandaşlar Diş Hekimliği Fakültesinin de afaki zamanlara sıra vermesinden ötürü son çarenin özel hastane ve klinikler olduğunu belirtti. 

Trabzon’da hizmet veren Ağız ve Diş Sağlığı Hastanesinden randevu almak hastalar için adeta işkeceye döndü. Pandeminin ardından Ağız ve Diş Sağlığı Hastanesine e randevu üzerinden randevu alamayan hastalar çözümü artık özel kliniklere ve özel hastanelere gitmekte bulmaya başladı.

VATANDAŞ ÖZELE YÖNELDİ

Diş sorunları yaşayanlar bir süredir Trabzon Ağız ve Diş Sağlığı Hastanesine e nabız üzerinden randevu alınmasının mümkün olmadığını iddia etmeye başladı. Hastaneden randevu almak isteyen vatandaş sisteme girdiklerinde bırakın ileri bir tarihi hiç randevu sırası açılmadığı söyledi. Hastaların bir çoğu mecburiyetten dolayı özel klinikleri ve özöel hastaneleri tercih etmeye başladı. Bu durumda vatandaşların cebine yansımaya başladı. Öte yandan KTÜ Diş Hekimliği Fakültesini alternatif olarak gören vatandaşlar Diş Hekimliği Fakültesinin de afaki zamanlara sıra vermesinden ötürü son çarenin özel hastane ve klinikler olduğunu belirtti.
Özel klinik ve özel hastane masrafları yüksek olsa da devlet hastanelerinden sıra bulmayan vatandaşlar maddi güçlerini zorlamak zorunda kalıyor.
(Fatoş YETİMHELLAÇ-61 Medya)

Editör: TE Bilisim