Şanlıurfa’da Diş Hastanesinde geçtiğimiz günlerde muayene olmakta sıkıntı çekenler durumu Vali Abdullah Erin’e aktardı. Vali Abdullah Erin’in olaya el koymasıyla sorun çözüldü. Ancak bu kez vatandaşların Diş Hastanesinde randevularda sorunlar yaşandığı ortaya çıktı. Adeta büyük bir başı boşluğun olduğu Diş Hastanesinde sağlığın Urfa’da yönetilmediği yeniden gündeme geldi.

Diş Hastanesinde mağdur olan ve rendevu almakta zorlanan rendevuları defalarca ertelenenler Urfadasın haber sitesine konuştu. Diş Hastanesinde randevu alırken yaşadıkları sorunları anlatanlardan biri de Ömer Faruk Beyaztaş.

“İLERİ BİR TARİHE ERTELENSE HADİ OLABİLİR AMA MAALESEF!”

Ömer Faruk Beyaztaş, Urfadasın haber sitesine şunları anlattı; "Neden oluyor böyle saçma sapan şeyler? Duydum ki çoğu kişiye böyle yapıyorlar. İleri bir tarihe de ertelense hadi olabilir. Bana mail attılar aramada yok.  Randevunuz iptal edilmiştir dediler. Zaten randevu almasını da beceremiyorum. Bir başkası sağ olsun bana yardımcı olmuştu. Neylersin bu hallerimiz halimiz hal değil.”

NİSAN AYINDAN BUYANA RANDEVUSU İPTAL EDİLİYOR

Nisan ayından buyana rendavu sorunu yaşayanlardan Salih Akakuş da”Ben Nisan ayından itibaren Karaköprü Diş Hastanesinden 182’den randevu alıyorum. Randevu günüm gelmesine bir iki gün kala 182’den arıyorlar beyefendi doktorun yoğunluğu nedeniyle randevunuz iptal edildi. Kurban bayramına iki gün kala yine ben ve eşim için randevu aldım. Fakat maalesef yine dün beni ve eşimi 182’den aradılar randevularınız iptal edildi diye. Sebebini sorduğumda hastaneyi arayın diye cevap verdiler. Ben aylardır sağ tarafımdan yemek yiyemiyorum. gece hastane hizmet vermiyor. bu nasıl bir şey anlamadım” dedi.

RESMEN BENİ KOVDULAR KİME ŞİKAYET ETSEN BOŞ DEDİLER

Abbas Durmuş ise “Ben de Salı günü gittim. Bana diyorlar randevu almadan olmaz Başhekimi sordum izindeymis. Hastanede kalabalıkta yoktu. Beni muayene etmediler. Bana diyorlar boş. Kime gitsen de işe yaramaz resmen kovdular “ ifadelerini kullandı.

BİR ACİL DİŞ HEKİMİ OLMAZ MI KOCA ŞEHİRDE
Metin Soydan "Bizde aynı şeyi kaç kere yaşadık. Hem çocuğum hem ben sabah kadar acı içinde kıvrandık. Normal acillerde de ağrı kesici iğne yapıp gönderiyorlar. Oda 1 saat ağrıyı kesiyor tekrar başlıyor. Bir tane acil diş hekimi olmaz mı koca şehirde.”siteminde bulundu.
“DEMEK Kİ ADAMLARIN DERDİ HİZMET DEĞİL KADROLAŞMADIR”
Şanlıurfa’da sağlığın yönetilmediğin en bariz göstergesi olduğunu söyleyen bir başka isim ise “Böyle bir talep ile  neden vali ilgilensin  duruma müdahale  etsin. Bu durum Urfa'da sağlığın iyi yönetilemediğinin bir göstergesi. Sağlık Müdürlüğü bunu neden düşünemez ve uygulamaya koyamaz. Demek ki adamların derdi hizmet değil kadrolaşmadır.

Kaynak:https://www.urfadasin.com/urfa-da-dis-hastanesinde-randevu-almak-deveye-hendek-atlatmak-gibi

Editör: TE Bilisim