İl Sağlık Müdürü Dr.Emre Erkuş, İl Pandemi Kurulu ve İl Umumi Hıfzıssıhha Kurulu toplantısında hastanelerde alınan tedbirlere ilişkin bilgi verdi.

Pandemi'yle mücadelenin sadece sağlık çalışanlarının tek başına yürütebileceği bir mücadele olmadığını, toplumun tüm kesimlerinin bu mücadelede bilinçli bir şekilde rol alması gerektiğine dikkat çeken Erkuş, sağlık sisteminin aksatılmadan sürdürülmesi için rehavete kapılmadan çalışmaya devam ettiklerini söyledi.

Kışa yönelik tedbirler kapsamında hastane yatak kapasitelerinin genişletilmesi amacıyla tedbirler aldıklarını dile getiren Erkuş, Ursu Hastanesinin pandemi yoğun bakım olarak kullanımına yönelik kiralanma işleminin tamamlandığını, Esentepe Ağız ve Diş Sağlığı Hastanesinde de 60 yataklı bir yoğun bakım servisi oluşturulması için tadilat çalışmalarına devam ettiklerini bildirdi.

Eyyübiye'deki Şanlıurfa Eğitim ve Araştırma Hastanesinde de yoğun bakıma 34 yatak ilave edilmesi için tadilat çalışmalarının tamamlanmak üzere olduğunu kaydeden Erkuş, ilçe hastanelerinin yoğun bakım yatak kapasitelerinin artırılması için de çalışmalara devam ettiklerini ifade etti.


Editör: TE Bilisim