Ehliyet alma sürecinde bilindiği gibi her kişi öncelikle bir sürücü kursuna yazılmalıdır. Bu sürücü kursunda alınan teorik ve direksiyon eğitimleri sonucunda bir sınava girilir ve geçer not alındığı takdirde direksiyon sınavına girmeye hak kazanılır. Bu direksiyon sınavında da uzman bir eğitici eşliğinde tüm sürüş teknikleri kontrol edilir. Tüm adımların başarı ile tamamlanması sonucunda ise kişi ehliyet almaya hak kazanır.

Bu sürecin en başında, ehliyeti olmadan otomobil kullanmasını bilen kişi sayısı çok. Bu kişiler sürücü kursuna yazılsa dahi direksiyon eğitimlerine fazla katılım sağlamıyorlar. Fakat Güven Sürücü Kursu eşliğinde alınan direksiyon eğitimi, araba kullanımını bilen kişiler de dahil olmak üzere profesyonel bir sürücü olmanızı sağlıyor. Tüm tekniklerin detaylıca öğretildiği, uzman direksiyon hocaları dahilinde alınan bu eğitim, zorlu trafik yollarından başarı ile sıyrılmanıza yardımcı oluyor. Araba kullanmayı bilen kişiler direksiyon eğitimi almalı mı? Direksiyon eğitiminin faydaları nelerdir?

Direksiyon Eğitimi Almanın Yararları

Sürücü adaylarının trafikte hata yapmadan, tüm kurallara uyarak sürüş yapmaları için özel direksiyon eğitimi oldukça önemlidir. Diğer araçların sürüşünü engellemeden, herhangi bir hayati tehlikeye sebebiyet vermeden yolda ilerlemek için iyi bir direksiyon eğitimi alınmalı. Çünkü trafikte yanlış araba kullanımından doğan bir hayati tehlike her zaman vardır.

Teorik eğitimler, yazılı ve sözlü alınan bilgiler kısa sürede unutulabiliyor da olsa, alınan direksiyon eğitimi uygulamalı olduğu için sizi trafiğe en iyi şekilde hazırlayacaktır. Güven Sürücü Kursu başta olmak üzere tüm kurumlar, minimum 14 saat özel direksiyon eğitimi veriyorlar. Bu 14 saatlik eğitim sürecinde tüm sürüş tekniklerine alışmış ve yoğun trafikte rahat yolculuk yapan bir sürücü olmuş oluyorsunuz. En iyi Denizli sürücü kursu olan Güven Sürücü Kursu eğitmenleri, ilk önce sakin bir trafikte eğitimlerine devam ederken, zorlu trafikte de iyi bir sürücü olmanız için, eğitimlerin son aşamalarında uygulamalarına yoğun trafikte devam ediyor. Bu sayede trafiğin tüm alternatiflerini görmüş ve sürüş hakimiyetini kazanmış oluyorsunuz. İşte kazandığınız tüm bu özellikler, direksiyon eğitimi sayesinde sizi profesyonel bir sürücü yapıyor.

Direksiyon Sınavında Dikkat Edilmesi Gerekenler

Gerekli tüm belgelerinizi hazırladıktan sonra Güven Sürücü Kursu’na başvurarak teorik ve direksiyon eğitimini almaya başlayabilirsiniz. Bu eğitimler Milli Eğitim Müdürlüğü ve Emniyet Müdürlüğü beraberinde ilerlemektedir. Öncelikle teorik eğitimlerinizi alıp, yapılacak olan yazılı sınavdan 70 ve üzeri almalı, başarı ile bu süreci geçmelisiniz. Geçer not aldıktan sonra direksiyon eğitimi almaya hak kazanıyorsunuz. Bu direksiyon eğitimlerinde sürüş teknikleri en ince detaylarına kadar profesyonel eğitmenler tarafından size öğretilmekte ve iyi birer sürücü olmanız için her teknik uygulamalı olarak gösterilmektedir. Tüm eğitim saatleri alındıktan sonra ise yolun sonunda sizi direksiyon sınavı bekliyor olacak.

Direksiyon sınavı, yazılı sınavın aksine uygulamalı olarak, eğitmen ile aynı araçta yapılan bir sınavdır. Sınav sürecinde yapılacak tüm hatalar, sınav sonucundan puan eksilmesine sebep olacaktır. Bu sınavda, araç koltuğuna ilk oturduğunuz andan itibaren tüm uyguladığınız teknikler gözlemlenecektir. Araç koltuğunun kişiye göre ayarlanması, aynaların kontrolü, emniyet kemerinin takılması ve vitesin boşa getirilmesi ile arabanın çalıştırılması gibi ilk adımlardan itibaren tüm teknikler incelenecektir. Bu yüzden, sakin bir şekilde, tüm öğrendiğiniz teknikleri uygulayarak, trafikte nasıl bir sürücü olmanız gerektiğine dikkat ederek bu sınavı başarı ile tamamlamalısınız. Güven Sürücü Kursu’ndan aldığınız profesyonel eğitim, sizi bu direksiyon sınavında rahatlıkla başarılı olmanızı sağlayacaktır. Siz de daha fazla beklemeyin ve hemen sürücü belgesine sahip olmak için web sitemize tıklayın!

Editör: TE Bilisim