35 (otuz beş) adet Avukat kadrosu için Sağlık Bakanlığı Personeli Görevde Yükselme ve Unvan Değişikliği Yönetmeliği hükümleri doğrultusunda yapılacak Sağlık Bakanlığı Unvan Değişikliği Sınavı başvuru süresi 23 Aralık 2019 tarihine kadar uzatıldı.

GENEL AÇIKLAMALAR:

Bakanlığımız merkez, taşra ve döner sermaye teşkilatında 657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 4/A maddesine tabi olarak görev yapmakta olan personele ihtiyaç duyulan 35 (otuz beş) adet Avukat kadrosu için 17.04.2014 tarihli ve 28975 sayılı Resmî Gazete’de yayımlanan “Sağlık Bakanlığı Personeli Görevde Yükselme ve Unvan Değişikliği Yönetmeliği” hükümleri doğrultusunda Unvan Değişikliği Sınavı yapılacaktır. Unvan değişikliği yazılı sınavı için başvurular Yönetim Hizmetleri Genel Müdürlüğünün //www.yhgm.saglik.gov.tr internet adresindeki Personel Bilgi Sistemi (PBS) üzerinde yer alan başvuru ekranından 02-23 Aralık 2019 tarihleri arasında, adayların Hukuk Fakültesi mezunu olduğunu belgeleyen diploma, çıkış/mezuniyet belgesi veya geçici mezuniyet belgesi ile avukatlık ruhsatnamesi eklenerek elektronik ortamda yapılacaktır.

Avukat kadrosu unvan değişikliği sınavına tabi olarak atanacaklarda aranacak şartlar:

Sağlık Bakanlığı Personeli Görevde Yükselme ve Unvan Değişikliği Yönetmeliğinin 9/a maddesine göre unvan değişikliği sınavına tabi Avukat kadrosuna atanacaklarda unvan değişikliği sınavında başarılı olmanın yanında aşağıdaki şartlar aranacaktır:

1- Hukuk Fakültesi mezunu olmak

2- Avukatlık ruhsatına sahip olmak

Başvuru esasları :

1) Avukat kadrosu unvan değişikliği sınavına Bakanlığımız merkez, taşra ve döner sermaye teşkilâtı personeli başvuru yapabilecektir. Diğer Kurumların personeli ile aday memur statüsünde bulunanlar başvuru yapamayacaklardır.

2) Sağlık Bakanlığı Personeli Görevde Yükselme ve Unvan Değişikliği Yönetmeliği’nin 10’ uncu maddesine göre; başvuru tarihinin son günü itibariyle gerekli şartları taşıyan personel, Avukat kadrosu unvan değişikliği sınavına başvuruda bulunabilecektir.

3) Aylıksız izinde bulunanlar dâhil olmak üzere ilgili mevzuatı uyarınca verilen izinleri kullanmakta olanlar da sınav başvurusunda bulunabilecektir.

4) Başvuru işlemlerinin hatasız, eksiksiz ve sınav duyurusunda belirtilen hususlara uygun olarak yapılmasından adayın kendisi sorumlu olacaktır. Başvuru formunu eksik veya yanlış dolduranlar ile son başvuru tarihinden sonra yapılan başvurular dikkate alınmayacaktır.

5) Yazılı sınav öncesinde ve sınav anında tedbir alınmasını gerektirecek herhangi bir engel durumuna sahip olan adaylar sınav başvurusunda bulunurken engel durumu ve almak istediği hizmet ile ilgili başvuru formunda uygun olan seçeneği seçerek beyanda bulunacak, beyan edilen engel durumunun doğruluğundan başvuruyu yapan aday sorumlu olacaktır.

6) Sınav başvurusunda kişi beyanı esas kabul edilecek, gerçeğe aykırı ve yanlış beyanda bulunanların başvuruları geçersiz sayılacaktır.

7) Adayların, sınava başvuru kabul/ret durumları 18 Aralık 2019 Çarşamba günü Yönetim Hizmetleri Genel Müdürlüğünün //www.yhgm.saglik.gov.tr internet adresinde ilan edilecek ve adaylar kabul/ret durumlarına 23 Aralık 2019 Pazartesi günü mesai bitimine kadar yazılı olarak itiraz edebilecektir. İtiraz dilekçesi “T.C. Sağlık Bakanlığı (Yönetim Hizmetleri Genel Müdürlüğü) Üniversiteler Mahallesi 6001. Cadde No: 9 - 06800 Çankaya/ANKARA” adresine gönderilecektir. Belirtilen tarih itibariyle Bakanlık Genel Evrak Birimine ulaşmayan itiraz dilekçeleri değerlendirmeye alınmayacaktır.

8) Başvurusu kabul edilen adayların listesi 27 Aralık 2019 tarihinde Yönetim Hizmetleri Genel Müdürlüğünün //www.yhgm.saglik.gov.tr internet adresinde ilan edilecektir.

Sözlü sınav

1) Avukat kadrosu unvan değişikliği yazılı sınavı sonucunda 100 (yüz) tam puan üzerinden en az 60 puan alan adaylar arasından puan üstünlüğü esasına göre (en yüksek puan alan adaydan başlamak kaydıyla) ilan edilen kadro sayısının iki katı kadar aday (son adayla aynı puana sahip olan bütün adaylar sözlü sınava alınacaktır) sözlü sınava çağrılacak, sözlü sınav aday listesi //www.yhgm.saglik.gov.tr internet adresinde duyurulacaktır.

2) Sözlü sınav yeri ve takvimi Yönetim Hizmetleri Genel Müdürlüğünün //www.yhgm.saglik.gov.tr internet adresinde ilan edilerek duyurulacak, bunun için adaylara ayrıca yazılı tebligat yapılmayacaktır.

3) Sözlü sınavda adaylar, sınav kurulunun her bir üyesi tarafından;

3.a) Sınav konularına ilişkin bilgi düzeyi,

3.b) Bir konuyu kavrayıp özetleme, ifade yeteneği ve muhakeme gücü, 3.c) Liyakati, temsil kabiliyeti, tutum ve davranışlarının göreve uygunluğu,

3.ç) Özgüveni, ikna kabiliyeti ve inandırıcılığı,

3.d) Genel kültürü ve genel yeteneği,

3.e) Bilimsel ve teknolojik gelişmelere açıklığı, esas alınarak 100 (yüz) tam puan üzerinden değerlendirilecektir. Her üyenin vermiş olduğu puanların aritmetik ortalaması alınarak sözlü sınav puanı tespit edilecek, sözlü sınavda 100 (yüz) tam puan üzerinden en az 70 (yetmiş) puan alanlar başarılı sayılacaktır.

Sınav başarı puanının belirlenmesi: Unvan değişikliği sınav başarı puanı yazılı ve sözlü sınav puanlarının aritmetik ortalaması esas alınmak suretiyle tespit edilir.

1) Sınav başarı puanlarının eşit olması halinde, sırasıyla;

1.a) Hizmet süresi fazla olanlara,

.b) Daha üst öğrenimi bitirmiş olanlara,

1.c) Üst öğrenim mezuniyet notu yüksek olanlara, öncelik verilmek suretiyle, en yüksek puandan başlamak üzere başarı sıralaması belirlenecektir.

NOT: Hizmet süresinin hesabında; Sağlık Bakanlığı Personeli Görevde Yükselme ve Unvan Değişikliği Yönetmeliğinin Tanımlar başlıklı 4’ üncü maddesinin (ı) bendi uyarınca “aylıksız izinli geçen süreler hariç muvazzaf askerlik süresi dâhil olmak üzere, 657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 68’ inci maddesinin (B) bendine göre hesaplanan süreler dikkate alınacaktır.”

Yedek liste belirleme:

Bakanlıkça ihtiyaç duyulması halinde; unvan değişikliği sınavında başarılı olmalarına rağmen ilan edilen kadro sayısı nedeniyle ataması yapılamayacak personelden en fazla asıl aday sayısı kadar personel, başarı sıralaması listesinde yedek olarak belirlenecektir.

Sınav sonuçlarının duyurulması : Yazılı sınav sonuçları, yazılı sınav kuruluna bildirilmesinden itibaren beş iş günü içerisinde //www.yhgm.saglik.gov.tr internet adresinde ilan edilecektir. Adaylara ayrıca sınav sonuç belgesi gönderilmeyecektir.

2) Sözlü sınav sonuçları ise sınavların yapıldığı tarihten itibaren en geç otuz gün içerisinde //www.yhgm.saglik.gov.tr internet adresinde duyurulacak, bunun için adaylara ayrıca sınav sonuç belgesi gönderilmeyecektir.

Sınav sonuçlarına itiraz: Sınava katılanlar, gerekçelerini belirtmek suretiyle sonuçların duyurulmasından itibaren beş iş günü içerisinde sınav sonuçlarına yazılı olarak itiraz edebilirler. Beş iş günü içinde Bakanlık Genel Evrak Birimine ulaşmayan itirazlar değerlendirmeye alınmayacaktır. İtiraz dilekçesi beş iş günü içerisinde “T.C. Sağlık Bakanlığı (Yönetim Hizmetleri Genel Müdürlüğü) Üniversiteler Mahallesi 6001. Cadde No: 9 - 06800 Çankaya/ANKARA” adresine gönderilecektir. İtirazlar, Sınav Kuruluna intikalinden itibaren en geç on iş günü içerisinde sonuçlandırılarak sonucu ilgililere yazılı olarak ya da //www.yhgm.saglik.gov.tr internet sitesi vasıtasıyla bildirilecektir.


Sınav Duyurusu
Unvan Değişikliği Sınav Takvimi

Editör: TE Bilisim