İzmit Seka Devlet Hastanesi’nde KHK statüsünde çalışan ve yetkili Öz Çelik-İş Sendikasına üye işçiler, sendikalarından istifa ederek, aynı hastanede örgütlenen Aile Sosyal Hizmet ve Sağlık İşçileri Sendikası’na(A. Sağlık-İş) geçtiler.  Genel Merkezi İzmit’te bulunan Aile Sosyal Hizmet ve Sağlık İşçileri Sendikası Kocaeli Şube Başkanı ve aynı zamanda Sendika Genel Başkan Yardımcısı olan Vehbi Keskin, “Seka Devlet Hastanesi’nde KHK statüsünde çalışan 100 civarında çalışan, hastanede yetkili sendika olan Öz Sağlık-İş Sendikasında istifa ederek sendikamıza geçiş yaptılar. Örgütlülük çalışmalarımızı diğer hastanelerde de sürdüreceğiz” dedi.

“16 İLDE ÖRGÜTLÜYÜZ”

Gazetemize konuşan Aile Sosyal Hizmet ve Sağlık İşçileri Sendikası Kocaeli Şube Başkanı ve Genel Başkan Yardımcısı Vehbi Keskin, “Kurulduğu günden itibaren işçilere doğruları anlatmaya ve işçi sorunlarını çözüm odaklı çalışmalarımızı sürdürüyoruz. 513 A. Sağlık-İş Sendikası tecrübeli yönetim kadrosuyla ülke genelinde 16 ilde teşkilatını kurmuş ve il başkanlıklarını atamıştır. 17. Sağlık ve sosyal hizmetler iş kolunda üye kayıtlarımız devam etmektedir” dedi. 

“TİS İŞÇİ LEHİNE SONUÇLANMADI”

Sağlık Bakanlığındaki toplu iş sözleşmesinin işçi lehine iyi sonuçlanmadığını söyleyen Keskin şunları söyledi: “Sağlık Bakanlığındaki toplu iş sözleşmesinin işçi lehine iyi sonuçlanmadı. Sözleşme süresinin çok uzatılması, geriye dönük ödemelerin geç ödenmesi işçiler tarafından tepki ile karşılandı. Ayrıca yapılan toplu iş sözleşmesinin uygulanmasında yetkili sendikanın ilgisiz kalması işçideki rahatsızlığı artırdı.

“GECE ZAMLARI ÖDENMEDİ”

Sağlık Bakanlığı ile imzalanan toplu iş sözleşmesinin 23. Maddesinde gece dönemi çalışması açıkça belirtilmesine rağmen bakanlığın yayınlamış olduğu genelge ile gece zammının ödenmeyeceğini belirtmesi, teknik personellerin hizmet zammının ödenmemesi, 696 KHK ile kadroya geçirilen işçilerin yüzdelik zamlarının gündeme getirilmemesi ve sözleşmeye imzayı atan sendikanın sessizliği işçinin umudunu kırmıştı.”

“HAKLARINI SAVUNACAĞIZ”

Hastanelerdeki çalışanların haklarını sonuna kadar savunacaklarını söyleyen Keskin, “A. Sağlık-İş Sendikası, ülke genelinde olduğu gibi Kocaeli bölgesinde devlet hastaneleri, diş hastaneleri ve sosyal hizmetler işyerinde çalışan üyelerin haklarını sonuna kadar savunacaktır. Yetkili sendikadan umudunu kaybeden, hakları gasp edilen işçiler sendikamızı tercih etmiştir. Kocaeli Şubesi olarak yaptığımız çalışmalar sonrasında Seka Devlet Hastanesi’nde çalışan işçiler sendikamıza toplu geçiş yapmıştır” dedi.(Özgür Kocaeli)

Editör: TE Bilisim