Hemşireler haftası münasebetiyle Nevşehir Devlet Hastanesi tarafından “Hemşire ve Ebeler” gecesi adı altında sağlık çalışanları gecesi düzenlendi. Özellikle iki yıldır devam eden pandemininde etkisiyle yoğun ve stresli bir şekilde çalışan sağlık çalışanlarının stres atmaları, birbirleri ile kaynaşmaları ve moral ve motivasyonlarının artırılması amacıyla hastane yönetimi tarafından düzenlenen geceye 300 aşkın sağlık çalışanı katıldı.

Gülşehir ilçesinde Taşlıbahçe kır düğün salonunda gerçekleştirilen etkinliğe Ak Parti İl Başkanı Ali KEMİKKIRAN, Ak Parti Nevşehir Millet Vekilleri Mustafa AÇIKGÖZ, Yücel MENEKŞE, MHP İl Başkanı İlhan KAYA, Nevşehir Belediye Başkanı Dr. Mehmet SAVRAN, Gülşehir Belediye Başkanı Fatih ÇİFTÇİ, Nevşehir İl Sağlık Müdürü Dr. Rahim Ünlübay, İl Sağlık Müdürlüğü ve Hastane yöneticileri ve çok sayıda davetli katıldı.

Etkinlikte müzik eşliğinde akşam yemeği yenildi ve Nevşehir esnafları tarafından sağlık çalışanlarımıza hediye edilen çok sayıda armağan kura ile dağıtıldı. Gece boyunca çeşitli etkinlikler ve müzik eşliğinde sağlık çalışanları doyasıya eğlendi.

Etkinliğin açılışında hastane başhekimi Uzm.Dr. Macit YALÇIN “Hizmet sektörünün en zorlu ve stresli olanı şüphesiz sağlık sektörü. Bizim her zaman yoğun bir iş yükümüz var ancak son iki yıldır yaşadığımız pandemi ile iş yükümüz çok daha fazla arttı. Ancak devletimizin imkanları ve tecrübeli ve öz verili sağlık çalışanlarımızın gayretleri ve üstün hizmetleri ile pek çok gelişmiş ülkenin vatandaşlarına veremediği kadar iyi düzeyde bir sağlık hizmeti sunduk. Bu süreçte çok yorulduk, eşlerimizden çocuklarımızdan ayrı kaldık, çalışma arkadaşlarımızı kaybettik ama Allah’ın izni ile bu pandemininde sonuna geldik. Allah bir daha bizlere, tüm insanlığa böylesine bir salgın hastalık yaşatmasın. Sağlık çalışanı arkadaşlarım her şeyin en iyisine layık. Bu başarı sizlerin eseri, bu başarı hepimizin. Bu gecenin düzenlenmesinde emek veren arkadaşlarıma, mekanın sahibi kendisi de bir hemşire olan arkadaşımıza ve ailesine ve bizlere sponsor olan, bizleri boş çevirmeyen Nevşehir’imizin kıymetli esnaflarına teşekkür ediyorum. Hepinize iyi eğlenceler diliyorum dedi.

Editör: TE Bilisim