DEVA Partisi Diyarbakır İl Başkanlığı Sağlık Politikaları Başkanı Melis Kandemir, Selahaddin Eyyubi Devlet Hastanesinde 6 hekimin istifasına ilişkin açıklamada bulundu.

DEVA Partisi, Sellahaddin Eyyubi Devlet Hastanesi’nin acil bölümünde yaşanan sorunlara ilişkin basın açıklaması yaptı. Hazırlanan basın metnini okuyan DEVA Partisi Diyarbakır İl Başkanlığı Sağlık Politikaları Başkanı Melis Kandemir, “Selahaddin Eyyübi Devlet Hastanesi ‘Acil Bölümünde ‘  yaşanan sıkıntıları siz değerli basınla paylaşmak istedik. İlimiz merkezinde bulunan ve en eski hastanelerinden birisi olan Selahaddin Eyyubi Devlet Hastanesi acil servisinde son birkaç gün içinde 5 doktorun istifa ettiğini, 6 doktorun sağlık raporu aldığını, bu nedenle acil servis hizmetinin ciddi olarak aksadığını üzülerek öğrendik. Aynı hastane başta olmak üzere ilimizde ve ülkemizde çok sayıda doktorun istifa etmek niyetinde olduklarını biliyoruz.

Özlük hakları bir türlü iyileştirilmedi

Bütün dünyada ve ülkemizde son 1,5 yıldır devam eden pandemi nedeniyle sağlık çalışanları çok ciddi bir emek sarf ettiler. Kendileri ve yakınları covid-19 hastalığına yakalandılar. Bazılarını da maalesef kaybettik. Bu pandemi sürecinde sağlık çalışanlarının sorunlarını partimiz defalarca dile getirmiştir. Ancak bunlara hükümet tarafından herhangi bir çözüm getirilmemiştir.  Yaptığımız araştırmada istifa eden ve etmeyi düşünen hekimler çok çalışmaktan tükendiklerini, iş yükünün kaldıramayacakları kadar fazla olduğunu, özlük haklarının bir türlü iyileştirilmediğini, hastane idaresi başta olmak üzere yetkililer tarafından kıymet görmediklerini belirttiler.

Diyarbakır halkının acil sağlık hizmeti alması için çözüm üretilsin

Deva partisi olarak hastane idaresine, il sağlık müdürlüğüne, valiliğe ve sağlık bakanlığına sesleniyoruz. Zaten sayıları gelişmiş ülkelere göre çok az olan hekimlerimizin ve tüm sağlık çalışanlarının sorunları ile acilen ilgilenilmelidir. Özlük hakları iyileştirilmelidir. Çalışma şartları düzeltilmelidir. Diyarbakır halkının acil sağlık hizmeti başta olmak üzere her türlü hizmeti almasını sağlayacak acil çözümler üretilmelidir” ifadelerini yer verildi.

Bu arada geçtiğimiz gün Gazi Yaşargil Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde de 5 hekim görevinden istifa etmişti.

Editör: TE Bilisim