Bu yılın nisan ayında açık ihale ile 1000 pike ve 1500 nevresim takımı alan İzmir İl Sağlık Müdürlüğü'nün yeni mefruşat alımıyla ilgili bazı iddialar ortaya atıldı. Nisan ayında bir pikenin 35.76 liraya, bir nevresim takımının da 43 liraya, hem de taksitli alındığı ancak son alımın hem daha yüksek fiyata, hem de peşin paraya yapıldığı öne sürüldü.

Ekim ayında kurumların talebi yokken, depolarda yeni alınan pike ve nevresimler hala dururken, ihalesiz, genel bütçe kullanılarak bu alım yapıldı.

Maliye Bakanlığı'nın Tasarruf Edici ve Gelir Getirici kararları ortadayken, son ihaleden çekilmemiş pike ve çarşaflar varken ilginç bir alıma gidildi.

* Daha önce ihaleyle bir nevresim takımı 43 liraya, bir pike 35.76 liraya; 7 ay vade anlaşmasıyla alınmışken yeni alımda bir nevresime 76.01 lira, bir pikeye de 82.73 lira verildiği iddia edildi.

Hastanelere tıbbi malzeme ve ilaçtan yüzde 10 tasarruf edin talimatı verilmesine karşın genel bütçe ödeneğinin, ihtiyaç dışında yarım milyon liraya yakının kullanılması kafalarda karışılığa neden oldu .Konu ile ilgili il sağlık  müdürlüğü ise herhangi bir açıklamada bulunmadı

Kaynak:  https://mansetturkiye.com/

Editör: TE Bilisim