Ali İmancı 9 yıldır Denizli Devlet Hastanesinde tıbbi sekreter olarak çalışmakta iken dün işten çıkarıldı. Ali İmancı, Devlet Hastanesi Başhekimi ile ilgili sosyal medyada yazılı olan bir yazıyı kendisiyle paylaştığını ve o günden sonra 11 ay boyunca kendisine mobing uygulandığını söyledi. İmancı,11 ay boyunca işe giriş kartını bastığı ve işe gelmiş gibi gösterilip kendisini hastaneye almadıklarını, bu süreçte hastanenin çay ocağında oturduğunu söyledi. İmancı bu konuyu başhekimle görüşmek için gittiğinde, başhekimle aralarında tartışma çıktığını belirtti.

Ali İmancı başına gelenleri Denizliekspres’e anlattı. İmancı, “Filiz Mağdur diye bir kadın sosyal medya hesabımdan bana mesaj attı. Bu yazı, Başhekim Mehmet Erkaleli’nin özel yaşamı ile ilgiliydi. Ben de bu yazıyı kendisiyle paylaştım. O günden sonra bana yapmadıkları eziyet kalmadı. O yazıyı ben yazmışım gibi, beni sorumlu tuttular. Sürekli hakkımda olur olmaz tutanaklar düzenlediler.’ İşe alkollü geliyormuşum, işyerinde alkol alıyormuşum.’ Resmi bir kuruma alkollü gelinir mi? Ben alkollü olmadığıma dair Pamukkale Üniversitesi Hastanesi’nden rapor aldım onu bile kabul etmediler. Daha sonra beni başka bir hastaneye görevlendirdiler. Ben görev kağıdımı istedim vermediler. Tam 11 ay boyunca işe giriş kartımı bastırıp, çalışıyormuş gibi göstererek hastane dışına çıkardılar. Ben tam 11 ay boyunca hastanenin karşısında bir çay ocağında oturdum. Bu durumu Başhekim Mehmet Erkaleli ile görüşmek için odasına gittim. Başhekim bana çok ter s davrandı, bağırdı çağırdı, beni dinlemedi bile. Daha sonra benimle ilgili suç duyurusunda bulundu. ‘Benim odamı bastı, bana saldırdı’ diye. Ben zaten engelliyim. Başhekime nasıl saldırabilirim ki? Ben suçsuzken suçsuz olduğumu ispat edemedim. Mahkeme geçen hafta sonuçlandı. Bana bir miktar para cezası kesildi ama Hakim işten çıkarılmama karar vermedi. Hakimin bu kararına rağmen dün beni işten çıkardılar” diye konuştu.

BİRÇOK KİŞİYE MOBİNG UYGULANDIĞI İDDİLARI

Engelli Ali İmacı’nın durumu böyleyken, başka engelli vatandaşın da durumu İmancı’dan farklı değil. Başka bir engelli vatandaşta her sabah işe giriş kartını bastırıp, elini hiçbir işe sürdürülmediği iddiaları gelen bilgiler arasında. Epilepsi hastası olan temizlik personeli G.K, Kadın doğum servisinde çalıştırıldığı söyleniyor. Karabaş, sağlığından dolayı işin çok ağır geldiğini daha uygun bir servise verilmesini defalarca istediği halde kendisine hiç bir cevap verilmediği belirtildi. Öte yandan yine mobing uygulandığı iddia edilen A. B.  isimli bir kadınla T. isimli erkek bir çalışanın AMATEM’de yattığı ve bu kişilerin sinir sistemlerinin iyice yıpratıldığı gelen iddialar arasında…

KAYNAK:https://www.denizliekspres.com.tr/

Editör: TE Bilisim