Şanlıurfa’da  hasta yakınları tarafından darp edilen Acil Tıp Uzmanı Doktor Orhan Hagi yaşadığı dehşet anlarını anlattı.

Şanlıurfa Eğitim ve Araştırma Hastanesinde görev yapan Acil Tıp Uzmanı hekim Orhan Hagi, gurbet elde arkasına bakamadan yürüyemez olduğunu dişini tırnağıma takarak çalıştığı, kimsesiz olduğu Şanlıurfa'nın kendisine teşekkürü yumrukla olduğunu ifade etti.

Yaşadığı darp olayından sonra Olaydan hasta bakarken bir gözüm sürekli kapıda olduğunu dile getiren Acil Tıp Uzmanı hekim Orhan Hagi, insanlara şifa dağıtma motivasyonu ile çıktığı doktorluk yolculuğun sonunda yarınına göremez olduğundan yakındı.

Doktor Orhan Hagi sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımında şu ifadeleri kullandı;

Ben, Şanlıurfa Eğitim ve Araştırma hastanesinde görev yapmakta olan; Acil Tıp Uzmanı bir hekimim.  akşam saatlerinde fırsat bulup insanı ihtiyacımı karşılamak için alandan ayrıldığım 5 dakikalık molamın dönüşünde darp edildim.

Ben yokken gelen, alandaki başka bir hekim tarafından baştan aşağı muayenesi yapılmış bir çocuk hastanın yakını tarafından. Evet yanlış anlamadınız; beni bekleyen hastalarımın tetkiklerini değerlendirirken hiç görmediğim bir hastanın yakınından yumruk yedim, TEHDİT EDİLDİM.

Gerekçeleri ise çocuğun kimliğini evde unutmuş olmaları ve TC kimlik numarasını bilmemeleri! Hastayı muayene eden doktor hanım mümkünse kimliği getirmelerini, değilse kimlik fotoğrafını veya T.C Kimlik numarasını temin etmelerini istemiş.

Bu arada hastanın tanı ve tedavisi gecikmesin diye hasta dosyasını işaretleyip isimle (T.C'siz) acil giriş açılması için acilen bilgi işleme yönlendirilmiş. 
Hastanın olay yerindeki 5 yakınından hiçbiri dosyayı alıp kayıt masasına gitme zahmetinde bulunmamış. Hemşire arkadaşlarıma ve başka bir doktora sataşmış. Birbirleri ile dalaşmış ama biri bile o dosyayı alıp kayıt masasına gitmemiş.

Arbededen sonra hastanın babası çocuğu kucaklayıp özel hastaneye götürmüş. Ciğerine tüp takılması gerektiğini, bunun için üçüncü basamak hastaneye sevk edilmesi gerektiğini söylemişler.  Bilin bakalım o gece çocuk hastaları kabul eden 3. Basamak hastane hangisi? Evet darp ve tehditler içinde çalışan bizler.

Henüz yarım saat önce canımıza kast eden insanların(!) Canını tereddüt etmeksizin kabul edip tedavisini üstlendik.  Olaydan beridir hasta bakarken bir gözüm sürekli kapıda. Gurbet elde arkama bakmadan yürüyemez oldum. İnsanlara şifa dağıtma motivasyonu ile çıktığım bu yolun sonunu, yarınımı ve yarınlarımızı göremiyorum. 

Uzman hekim olarak hizmet verdiğim, dişimi tırnağıma takarak çalıştığım, kimsesiz olduğum Şanlıurfa'nın bana teşekkürü böyle oldu.  Bu cehaletin, bu şımartılmışlığın bedelini ödemek istemiyoruz artık. Tükendik, bittik, yok olduk.”(Urfadasın)

Editör: TE Bilisim