COVİD-19 hastalığına yönelik alınan tedbirler kapsamında bugüne kadar yayımlanan Cumhurbaşkanlığı Genelgelerinde, Sağlık Bakanlığının belirlediği kronik hastalığı bulunanlar e-nabızdan aldıkları belgelerle herhangi bir yaş sınırı olmaksızın idari izin kullanmaktaydı.

30 Haziran 2021 tarihli Resmi Gazete'de yayımlanan 2021/13 sayılı Cumhurbaşkanlığı Genelgesinde, önceki uygulamalardan farklı olarak Sağlık Bakanlığı ve MİT hariç diğer kamu kurumlarında çalışanlardan kronik hastalığı bulunanların bu defa idari izinli sayılabilmeleri için 60 yaş ve üzerinde olması gerektiği ifade edilmiştir.

Dolayısıyla, önceki genelgelere göre Sağlık Bakanlığının belirlediği kronik hastalığı bulunanlar (yöneticiler hariç) yaşları 60 ve üzeri ise idari izin kullanmaya 1 Temmuz 2021'den itibaren devam edecektir. Ancak, 60 yaştan küçük olanlar ise idari izinlerini iptal ederek görevlerine dönüş yapacaktır.

Diğer taraftan idari izin verilecek bir diğer durum ise gebeliktir. Gebeliğinin yirmi dördüncü haftasından otuz ikinci haftasına kadarki süre içerisinde bulunan çalışanlar idari izinli sayılmaya devam edilecektir.

Editör: TE Bilisim