Dokuz 8 'den : Emircan Düzdemir'in özel haberi;

Sağlık Bakanlığı'nın Covid'e yakalanan sağlık çalışanlarıyla ilgili bir bilgilendirme kılavuzu bulunmadığı için Covid’e yakalanan sağlık çalışanları maskeyle çalışmaya devam etmek zorunda kalıyor. Yaşanan krizi yorumlayan Mardin Tabip Odası'ndan Dr. Özgür Bilek, idari izinler kaldırıldığı için doktorların rapor almak zorunda kaldığını, bunun da ücretlerde kesintiyle sonuçlandığını aktardı. Bilek, covidin iş kazası sayılması gerektiğini belirtti.

Mardin Eğitim ve Araştırma Hastanesinde çalışan Doktor Refika Yorulmaz Çelik yaptırdığı Covid testi sonucunun pozitif olduğunu öğrenince filyasyon ekipleriyle iletişime geçti. Çelik, filyasyon ekipleri tarafından Covid pozitifken maskeyle çalışılabileceğini, çalışmamak için rapor alması gerektiği şeklinde bilgilendirildi.

Çalışmak zorunda kalan Dr. Çelik arkadaşlarını mağdur etmemek adına çalışmaya devam ettiğini sosyal medyadan duyurdu.

"MASKEYLE ÇALIŞMAYA DEVAM"

Mardin Tabip Odası YK üyesi ve SES Mardin Şube Başkanı Dr. Özgür Bilek, Dokuz8Haber'e yaptığı değerlendirmede şunları söyledi:

“Bakanlığın eksikliğinden kaynaklanan bir durum çünkü bakanlığın yayınladığı bir kılavuzu yok. İdari izinler kaldırıldığı için doktor pozitif çıkarsa rapor almalı ya da maskeyle çalışmaya devam etmeli. Ancak rapor alınınca alınan gün kadar ücret kesintisi yaşanıyor bundan dolayı çalışan arkadaşlarımız maddi gelirin sürmesi için çalışmaya devam ediyorlar. Herhangi bir izin kriteri yok, rapor varsa ücret kesintisi yaşanmakta."

"COVİD İŞ KAZASI SAYILMALI"

Sözlerine devam eden Bilek şunları söyledi: "Kesinlikle sağlık çalışanı covidse bir ücret kaybı yaşamadan idari izinli sayılmalıdır. Bakanlık kısa sürede bakanlık gerekli bilgileri içeren kılavuzu yayınlamalıdır. Bizim bakanlıktan beklentimiz covd’i iş kazası saymalı ve herhangi bir kesintiye uğramamalı hastalık izni verilmelidir.”

Bilek ayrıca doktorların Covid’li bir şekilde çalışmaması için nöbet izinlerini birleştirildiğini ve Sağlık Bakanlığı'nın bu durum karşısında gerekli önlemleri almadığı için arkadaşlarına yardım etmek isteyen sağlık çalışanlarının eksikleri kapatmak adına fazladan çalıştıkları bilgisini de verdi.

Kaynak Linki:https://www.dokuz8haber.net/covidli-doktor-sosyal-medyadan-paylasti-covid-pozitifsem-maskeli

Editör: TE Bilisim