Düzce Üniversitesi’ne 47 sağlık personeli alımı yapılacağı duyuruldu. İlan içeriğindeki “Aranan Nitelikler” ve “Başvuruda İstenen Belgeler” bölümüne bakıldıgında şaşkınlık yaşandı.

Alım yapılacak sağlık personeli için görünce şaşkınlık yaşanmasına neden olan  k şarttan bazıları;

HEMŞİRE;

Sağlık Meslek Liselerinin Hemşirelik Bölümünden Mezun olmak. Belgelendirmek şartıyla En az 5 yıl Yenidoğan Yoğun Bakım ve Çocuk servisi deneyimi olmak. Acil obstetrik bakım, Gebe bilgilendirme, Anne sütü emzirme ve Neonatal Resüsitasyon eğitimi almış ve belgelendirmek.

HEMŞİRE;

Sağlık Meslek Liselerinin Hemşirelik Bölümünden Mezun olmak. Belgelendirmek şartıyla en az 3 yıl ameliyathane, en az 3 yıl erişkin yoğun bakım deneyimi olmak.

HEMŞİRE;

Sağlık Meslek Liselerinin Hemşirelik Bölümünden Mezun olmak. Sağlık Bakanlığı Hemodiyaliz hemşireliği sertifikasına sahip olmak ve en az 5 yıl deneyimli olmak.

SAĞLIK TEKNİKERİ;

Üniversitelerin Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulun Anestezi Teknikerliği önlisans programından mezun olmak. Belgelendirmek şartıyla En az 3 yıl Üniversite Hastanesinde çalışmış olmak.

DİĞER SAĞLIK PERSONELİ;

Sağlık Meslek Lisesi Anestezi bölümü mezunu olmak. Belgelendirmek şartıyla Endoskopi biriminde en az 10 yıl Anestezi Teknisyeni olarak çalışmış olmak. Endoskopi ve Endoskopi teknik servis kullanıcı eğitimi almış olmak.

DİĞER SAĞLIK PERSONELİ;

Üniversitelerin Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulun Ameliyathane Teknikerliği önlisans programından mezun olmak. Belgelendirmek şartıyla En az 1 yıl ameliyathane teknikerliği deneyimi olmak.

Personel alımında alım şartlarına bakıldığında ortaya çıkan sonuç yıllarca emek verip okulunu bitiren sağlık personeli bu ilana başvuramayacak. Ayrıca ilan şunu da demek istiyor, “okulda aldığın eğitim yetmez”

Başvuruların şahsen ve posta yolu ile yapılacağı belirtilmiş fakat başvuruda istenen belgeler kısmında 4 ve 6 numaralı baktığımızda başvuruların posta yolu ile gönderilmesine imkan olmadığı görülmektedir, çünkü Diploma ve nüfus cüzdanının aslı istenmekte.

4. maddede ise diplomanın hem noter tasdikli hem de Personel Daire Başkanlığınca onaylanmış sureti isteniyor.

4- Diploma (noter tasdikli veya aslı görüldükten sonra Personel Daire Başkanlığımızca onaylanmış sureti)

6- Nüfus cüzdanı aslı ve fotokopisi

Posta yolu ile yapılan başvurularda nüfus cüzdanını aslı da mı gönderilecek ? Ayrıca başvuracak sağlık personelleri Koronavirüs salgınında Düzce Üniversitesi"ne gelmiş olacak.

Editör: TE Bilisim