Hitit Üniversitesi Çorum Erol Olçok Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde düzenlenen basın toplantısına İl Genel Meclisi Başkanı Mehmet Bektaş, İl Sağlık Müdürü Dr. Ömer Sobacı, Hitit Üniversitesi Erol Olçok Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Doç. Dr. Sinan Zehir, Çorum Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi Başhekimi Abdullah Paydar, AK Parti Merkez İlçe Başkanı Erhan Akar, İl Genel Meclisi üyeleri ve diğer yetkililer katıldı.
Toplantıda, Çorum’da son 4 aylık süreçte sağlık alanında hayata geçirilen yatırımlar hakkında bilgi veren AK Parti Milletvekili ve MKYK üyesi Ahmet Sami Ceylan, parti olarak iddialarının Çorum'un sağlık alanında bölgede 1 numara yapmak olduğunu söyledi.

"HASTANEMİZ ARTIK SEVK ALIR DURUMDA"

Bu yönde çalıştıklarını bildiren Milletvekili Ceylan, diğer bir hedeflerinin ise Çorum'da dışarıya sevk oranını minimize etmek ve dışarıdan sevk alan bir il haline gelmek olduğunu anlattı. Gelinen noktada Hitit Üniversitesi Erol Olçok Eğitim ve Araştırma Hastanesine dışarıdan ortalama yüzde 30 oranında sevk alındığını bildiren Ahmet Sami Ceylan, bunun sağlık alanında kentin nereye geldiğinin bir göstergesi olduğunu ifade etti.

"ACİL SERVİS KAPASİTESİ DÖRT KATINA ÇIKARILDI"

Hitit Üniversitesi Erol Olçok Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nin acil servis çalışmalarından da bahseden Ceylan, 2021 yılında acil servise 432 bin hastanın başvuru yaptığını, son 4 ayda ise 174 bin kişinin acil servise başvurduğu bilgisini paylaştı. Bu süreçte acil servis kapasitesinin 4 katına çıkarıldığını anlatan Ceylan, "Acil serviste de gelen hastalar inşallah şifasını bir an önce bulacak. Acil servisimizi daha da genişleteceğiz, yeni tadilatlar yapılacak. Çünkü 4 ayda 174 bin başvuru büyük bir yoğunluk. Başta başhekim Sinan Bey olmak üzere tüm sağlık çalışanlarımıza teşekkür ediyorum” diye konuştu.

"ULTRASON AYNI GÜN ÇEKİLİYOR”

O tarihte tüm koronavirüs kısıtlamaları kaldırılabilir

Kentte son zamanlarda sıkça eleştirilen ultrason randevuları hakkında da bilgi veren AK Parti Çorum Milletvekili Ahmet Sami Ceylan, şunları söyledi: "O bizim eksikliğimizdi kabul ettik. Geldiğimiz noktada Başhekim ve Sağlık Müdürümüzün çalışmaları akabinde gerek ultrason çekilen fiziki alanın daha iyi hale getirilmesi, aynı şekilde radyoloji uzmanı iki tane doktorun Çorum'a atanması ve hizmet alımı yapılması ile son bir aydır ultrason aynı gün çekilebiliyor. Sadece o gün doktorun hastaya bakması gereken şartlar oluşmadıysa bir gün sonraya kalabiliyor. Geç kalmıştık ama sonuçta yığıntıyı da bitirerek günü birlik vatandaşların ultrasonu çekilebilecek."

Editör: TE Bilisim