Eğitim ve Araştırma Hastanesi Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Bölümü Çocuk acil servisinde doktor eksikliğinden dolayı hastalar ciddi sıkıntılar yaşamaya devam ediyor. Havaların soğumasından dolayı çocuk hastalıklarında yaşanan artış ile vatandaşlarIN çocuk acil servise yönlenmesi ile yoğunluk oluştu.

Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları hastanesine mesai saatleri dışında acile gelen hastalara sadece bir nöbetçi doktorun bakması, uzun kuyruklara neden olurken, vatandaşlar yetkilere seslenerek duruma tepki gösterdiler.

SAĞLIKTA YETKİLİ BİR KİŞİ HİÇ ÇOCUĞU HASTA OLUP AKŞAMINI BURADA GEÇİRMEDİ Mİ,?

Gelen hastalara sadece bir doktorun bakmasından dolayı saatlerce sıra beklediklerini söyleyen vatandaşlar  ''Bu kadar hastaya tek bir doktor bakıyor. Milyar liralık hastanede hasta kabul eden tek bir doktor. Yazık günah değil mi? Bu kadar büyük bir yatırım neden yapıldı?Görevlendirebileceğimiz hiç uzman doktor yok mu?  İl Sağlık Müdürlüğü bu manzarayı görmüyor mu? Sağlıkta yetkili bir kişi, hiç çocuğu hasta olup akşamını burada geçirmedi mi? Allah aşkına, bu memleket bu kadar sahipsiz olamaz. Acilde nöbette olan doktorlara da yazık binlerce kişiye tek başına bakıyorlar. Bu insanlara bu doktorlara yazık eğil mi?'' ifadelerini kullandı.

Ayrıca yine aynı şekilde Kadın Doğum Acil polikliniğinde yine az doktorun bulunması ile sıra bekleyen gebe bayanların oldukça sıkıntı çektiği öğrenildi.

54 DOKTORUN BAZILARI TAYİN, BAZILARI DA İSTİFA EDEREK SAKARYA'DAN AYRILMIŞTI

Sağlık bakanlığının doktorlar için istifa etme hakkını 1 Temmuz'dan itibaren yeniden açması ile Sakarya'da görev yapan 54 doktorun bazıları tayin bazıları da istifa ederek Sakarya'dan ayrılmıştı. Doktor açığı giderek artan Sakarya'da ise acil önlem olarak Sakarya'ya 116  yeni pratisyen ve 11 uzman doktor ataması yapılmıştı. Sakarya’ya ataması yapılan 116 pratisyen hekimden 96’sı ise göreve başladı. 

Kaynak:https://medyabar.com/haber/7954942/cocuk-acil-bildiginiz-gibi-yazik-gunah-degil-mi

Editör: TE Bilisim