Çin’in kırsal kesimlerinde toplam 1 milyon 440 bin doktorun hizmet verdiği ve sağlık hizmetinin hemen hemen tüm kırsal bölgeleri kapsadığı belirtildi

Çin yeni koronavirüsü pnömonisinden (NCP) kaynaklanan salgın ile mücadele çalışmalarının kırsal bölgelerde de etkili bir şekilde sürdürülmesi için tedbirler alıyor.

Çin Tarım ve Köy İşleri Bakanlığı’na bağlı Köy Kooperatifleri Ekonomik Danışmanlık Bürosu Müdür Yardımcısı Mao Dezhi, köylülerin aile ziyaretleri gibi toplu aktivitelerden uzak durması gerektiği uyarısında bulundu.

Çin Uluslararası Radyosunun haberine göre Kırsal bölgelerdeki göç hareketlerinin kayıt altına alındığını ve köylülerin sağlık durumunun kontrol edildiğini ifade eden Mao, salgına karşı kontrol ve önleme çalışmalarının öneminin kavranması için kırsal bölgelerdeki vatandaşların salgınla mücadele konusunda zamanında bilgilendirildiğine dikkat çekti.

Çin’in kırsal kesimlerinde toplam 1 milyon 440 bin doktorun hizmet verdiği ve sağlık hizmetinin hemen hemen tüm kırsal bölgeleri kapsadığını belirten Mao Dezhi, “Sabit ve seyyar megafonlar gibi geleneksel yolların yanı sıra WeChat gibi mobil uygulamalar üzerinden de köylülerin anlayabileceği şekilde salgınla mücadeleye ilişkin tedbirleri anlatıyoruz. Kişisel hijyene, özellikle tuvaletlerin temizliğine dikkat etmelerini söylüyoruz. Virüsten korunma hususunda farkındalıklarını artırıyoruz” ifadelerini kulland

Editör: TE Bilisim