Dinar Devlet Hastanesinde uzman doktor sıkıntıları çoğu alanlarda devam ediyor. Kurulduğu günden bugüne bölge hastanesi gibi çalışması beklenen devlet hastanesinde bu sefer de Kulak Burun Boğaz KBB uzmanı eksikliği yaşanıyor.
Yaklaşık 1 yıl önce hastaneye işitme testi cihazı alınmış ve bu cihazı kullanacak olan odyometrist te göreve başlamıştı.
Ancak ilçeye atanan doktorlar uzun süreli ilçede çalışmak yerine eş durumu ya da diğer haklarını kullanarak hastaneden ayrılıyor.
En önemli uzman doktorlardan olan, bir hastanede kesinlikle bulunması gereken KBB uzmanının 2 hafta kadar çalıştıktan sonra hastaneden ayrıldığı belirtildi.
Hastanede Doktor Durmuyor İddiası!

İddialara göre Dinar Devlet Hastanesine atanan uzman kadroların uzun süre çalışmak istemediği, bir bahane bulup başka hastanelere tayin olduğu ya da özel hastanelerin biriyle anlaşarak orada çalışmaya başladığı ifade ediliyor. Yine kamu oyunda çok konuşulan konuların başında ise, yönetimsel bazı sıkıntıların yer aldığı, uzman doktor eksiğini kapatmak için gerekli çalışmaların daha fazla yapılması gerektiği belirtiliyor.
Hani Bölge Hastanesi Gibi Çalışacaktı?
Yeni Dinar Devlet Hastanesi açıldığı günden bu güne bölge hastanesi gibi çalışacak şeklinde bir algı oluşmuştu. Çevresinde Başmakçı, Dazkırı, Evciler, Kızılören gibi ilçelerin olması da bu konuda çok büyük bir önem arz etmekteydi. Şimdi ise vatandaşlarımız soruyor? Hastanemiz neden belirtildiği şekilde çalışmıyor?
SAĞLIK BAKANLIĞI 104. DÖNEM DEVLET HİZMETİ YÜKÜMLÜLÜĞÜ sonuçlarına göre 2 Bin 500 doktor ataması ülke genelinde gerçekleştirildi. Ancak içinden bir tane KBB uzmanı ilçeye atanmadı.
Vatandaşlarımız özellikle orta yaş ve yukarısı KBB uzman kadrosunun bir an önce dolmasını bekliyor. KBB bölümünde bütün cihaz ve teknisyenin olmasına karşın doktorun olmaması çoğu insanı mağdur ediyor. 

Kaynak Linki:https://www.afyonzafer.net/dinar/cihaz-yokken-doktor-vardi-simdi-de-cihaz-var-doktor-yok-h60473.html

Editör: TE Bilisim