Halfeti İlçesinde Cumhuriyet Halk Partisi ( CHP ) Şanlıurfa  İl Örgütü , İlçe Başkanlığında toplanarak Halfeti Devlet Hastanesine yürüdü.

Yürüyüş boyunca Cumhuriyet Halk Partisi üyeleri " ihmaller sonucu genç ölümleri son bulsun , hastanemizde uzman hekimler istiyoruz , acil tıp uzmanı istiyoruz, kaç tane daha can alacaksın Halfeti Devlet Hastanesi artık yeter , sağlık en temel haktır, tıbbi cihazlar  istiyoruz " afişleri taşıdı.

Başkan Karadağ  yaptığı açıklamada şu sözlere yer verdi.

Cumhuriyet Halk Patisi Şanlıurfa İl Örgütü olarak Halfeti ilçe yönetimimizle birlikte siz basın emekçilerini ve Halfeti halkını saygılarımızla selamlıyoruz.

8 Mayıs pazar Günü elim bir trafik kazası sonucu Halfeti 2 Evladını Kaybetti. Bu kaza Tüm Halfeti’yi ve bizleri yasa boğdu.

Bu kazada yaşamını yitiren 2 kardeşimize Allahtan rahmet kederli ailelerine sabır ve başsağlığı, kazada yaralananlara da acil şifalar dilerim.

 Kazada hayatını kaybeden Mehmet Kılıç Hastaneye Ulaştıktan Sonra tedavi altına alınmış şikayetlerini belirtmesine rağmen yaklaşık olarak 3 Saat  Boyunca hastanede Hiç Bir Müdahale Yapılmamış ve 3 saat sonra ancak başka hastaneye sevki sağlanmıştır.

Kazada yaralanan ve başka hastaneye sevki yapılan Mehmet Kılıç’ın yakınları Mehmet Kılıç’ın İç Kanama Sonucu Hayatını Kaybettiğini belirtmişlerdir.

Burada Hastane yetkiliklerine soruyorum; Hayatını kaybedenlerin İç Kanama İhtimali üzerine erken müdahale edilmişmidir ?

Hastanenizde İç Kanama Olduğunu Gösteren Tomografi Cihazı Varmıdır? 

Halfeti halkının Daha Önce Bir Çok Kez Dile Getirdiği, Hastanenin Yetersiz Kaldığı, Tıbbi Cihazların Eksik Olduğu Gerçeğini Bir Kez Daha Acı Bir Gerçekle Öğrenmiş Olduk.

Sağlık Bakanlığını ve  İl Sağlık Müdürlüğü’nü Halfeti devlet hastanesinin personel ve doktor eksikliğini ve her türlü eksik tıbbi cihazların eksikliklerinin tamamlanması için Göreve Çağırıyoruz.

Ayrıca Hastaneye 100 Metre Uzaklıkta Konser Alanında 10 Kişinin Yaralandığı 2 kişinin hayatını Kaybettiği sırada Ambulans Sirenlerinin İçinde Konserin Devam Etmesi Halfeti Halkını Üzmüş ve derinden yaralamıştır. 

Bu Elim trafik kazası sonucu, bir ihmal sonucu hayatını kaybeden vatandaşlarımız için Cumhuriyet Halk Partisi Şanlıurfa İl Örgütü ve Halfeti İlçe yönetimi ile birlikte hem bu sürecin hem de Halfeti sağlık sorunu bitinceye kadar işin Takipçisi Olacağımızı Belirtir saygılarımızı sunarız." dedi.(Urfada Bugün)

Editör: TE Bilisim