Ağrı’nın Taşlıçay ilçesinde filyasyon çalışmaları sırasında karantinada olmadığı tespit edilen H.H. adlı şahsa karantina kuralına uymadığı için cezai işlem uygulandı. Söz konusu cezadan sağlık çalışanını sorumlu tutan şahıslar ise sağlık görevlisine şiddet uyguladı. 

Alınan bilgilere göre olay geçtiğimiz cuma günü Ağrı’nın Taşlıçay ilçesinde yaşandı. Filyasyon çalışmaları sırasında karantinada olması gerektiği halde, kuralları ihlal ettiği tespit edilen H.H. adlı şahsa cezai işlem uygulandı. 
 

Cezadan Sağlıkçıyı Sorumlu Tuttular


Cezanın uygulandığı sonraki gün ise iddiaya göre karantina tespit çalışmalarında bulunan sağlık görevlisi A.D.’nin, yolda arabasının önünün kesildiği ve polis ekipleri tarafından yazılan cezanın sağlık personelleri ve karantina çalışmaları sebebiyle olduğu belirtilerek, sağlıkçıya şiddet uygulandı. 

Darp sırasında aracına zarar verilen A.D. olayın ardından darp raporu alarak, kendisine şiddet uygulandığı gerekçesiyle kendisine saldıran F.G. ve H.H. adlı şahıslardan şikayetçi olurken, olay sonrası ise sosyal mesafeyi bozma gerekçesiyle, saldırgan F.H, H.H. ve sağlık çalışanı A.D.’ye ceza kesildi. 

Olaya ilişkin soruşturma devam ediyor.

Editör: TE Bilisim