Basın mensuplarıyla bir araya gelen Uzm. Dr. Çelik Hastanenin dış cephesi boyatılması ve izolasyonu yanı sıra, çevre düzenlemesi başta olmak üzere, temizlik, personel disiplini konularında yapılan çalışmaları dile getirdi.

Uzm. Dr. Çelik yaptığı açıklamada;

"Sık sık vatandaşların ısınma ve asansörlerin çalışmaması yönünde büyük sorunlar yaşadığını kaydeden Dr. Çelik, Isınma sorunu ve asansör sorunu sona erdi. Hastanemizde 24 saat sıcak sular akıyor. Temizlik sorunu tamamen sona erdi. Hastane yönetim kadrosu her gün saat 08.30 ile 09.30 arasında hastane baştan aşağı denetleniyor. Acilde oluşan kuyruk sorunu 5 pratisyen hekimin, 1 acil uzmanı 24 saat görev yapmasıyla tamamen sona erdi. Bunlarla birlikte 24 saat boyunca yoğun bakım sorumlusu, dahili şef, cerrahi şef ve süpervizör (üst denetçi) aktif bir şekilde görev yapmakta.

Açıklamalarına şu şekilde devam eden Uzm. Dr. Çelik “ Poliklinik olmayan doktor kalmadı. Bütün doktorların randevu sistemi açıldı. Hemşire çağrı sistemi devreye sokuldu. Hastalar yakınları yokken bile güvene alındı. Servislerden Kan numuneleri ve ilaçların personel ile taşınması sonlandırıldı. Hastane eczanesi ve deposu uygun şartlara getirildi. İlaç kapasitesi artırıldı. Acil servis önünde vatandaşa kronik sorun haline gelen otopark sorunu çözüldü. Ambulansa alanı tahsisi düzenlendi. Güvenlik ve resmi araç yerleri belirlendi.

Yeni doğan sevklerinde tehlike saçan kronik kuvöz ve oksijen sorunu çözüldü. Vatandaşın her gün geri dönmesine sebebiyet veren ultrason sorunu çözüldü. radyoloji ikinci usg odası açıldı. Randevusuz ultrason yapılmaktadır. EKG odaları yer düzenlemesi yapıldı. Sıramatik takıldı. Kadın ve erkek ayrı ayrı düzenlendi. Personel geneli haksız şekilde düzenlenmiş olan ek mesailer kesildi. Düzene sokuldu. Ücret dağılımında adalet sağlandı.-Hastane bünyesinde kapalı alanlarda sigara yasağı somut olarak getirildi. Sigara içenlere cezai işlemler uygulandı. Yöneticiler dahil olmak üzere tüm hastane personelinin ve doktorlarının mesai saatlerine uyumu sağlandı. Uymayanlara soruşturmalar açıldı. Hastane otomasyon personeli kıyafet düzeni getirildi. Vatandaşlara sorun yaratan otomasyon personellerinin çoğunun çalışma yerleri değiştirildi gerekli uyarılar yapıldı. Hastane bekleme salonlarının koltuk sayıları artırıldı, düzenli temizlik düzeni getirildi. Vatandaşların gece gündüz rahat edebileceği hale getirildi.

Daha önce haftada yalnızca iki gün hizmet verem Mamografi Çekim hizmetleri her güne çıkartıldığını deklare eden Çelik “Hastane mamografi çekimi haftada 2 günden her güne çıkarıldı. Geçici görevde olan kadın doğum uzmanı hastaneye tekrar göreve başlanması sağlandı. Aktif ve randevu sistemi açık 3 kadın doğum uzmanı oldu. Kadın doğum uzmanı gece nöbeti 3 uzmanın karşılayabileceği düzeyde 24 saat nöbet konuldu."dedi.

Editör: TE Bilisim