Trabzon Ahi Evren Göğüs Kalp ve damar Cerrahisi Eğitim ve Araştırma Hastanesinde Başhekim İsmet Durmuş’un görevden alınması kentte tartışma konusu oldu. Görevden alınan Durmuş, İl Sağlık Müdürü Hakan Usta’yı suçlarken Durmuş’un resmî olarak Sağlık Bakanlığı müfettişlerince hazırlanan rapor doğrultusunda görevden alındığı öğrenildi. 

Hastane çalışanlarının Sağlık Bakanlığına yaptıkları şikâyet doğrultusunda Bakanlık önce İl Sağlık Müdürlüğünden inceleme talep etti. İl Sağlık Müdürlüğü raporu hazırlayarak Bakanlığa iletti. Ancak Bakanlık kendisi müfettiş görevlendirerek yeni bir rapor hazırlattı ve bunu dikkate aldı. Durmuş hakkındaki yeni rapor da olumsuz olunca görevden alındı.

Hastanede Bir grup doktor, Durmuş’un geri dönebileceğine dair söylentiler üzerine, ilgili yerlere çağrıda bulunarak böyle bir geri dönüşün hastanede çok daha büyük kriz yaratacağı yönünde ikazda bulundular… Şehirde ise görevden alma hata tartışılıyor… Bir kesim, kararı yerinde bir kesim ise, yersiz bir görevden alma olarak yorumluyorlar… Hastane personeli ise, Durmuş’un görevinden alınmasına büyük bir çoğunlukla destek verdi… Bakanlık müfettişlerinin hastaneye gelip, bir haftaya yakın soruşturma yaptığı, doktor ve personel ile görüştüğü, bu görüşmelerin sonucunda oluşan kanaat ile Durmuş’un görevinden alındığı belirtiliyor… Özellikle çalışma barışının Durmuş’un bazı uygulamaları ile bozulduğuna dair kanaat siyasi iradenin yerel yetkililerine de iletilmiş durumda. Bu da dünkü en önemli ayrıntılardan biriydi…

 Trabzon’da Ahi Evren Kalp Damar Hastalıkları Hastanesi Başhekimi İsmet Durmuş’un görevden alınmasıyla ilgili detaylar gün yüzüne çıkıyor. 
 Durmuş ile ilgili bugüne kadar gerek hastane personelinde gerek hasta yakınlarından bakanlığa 15’e yakın şikayet gittiğini bunun üzerine Sağlık Bakanlığı’nın hastaneye müfettiş gönderdiğini yapılan incelemelerde de hakkında olumsuz bazı bilgilendirmeler olmasına rağmen İsmet Durmuş’un başhekimlik görevine getirildiği ifade ediliyor. 
 İddiaların aksine Trabzon Sağlık İl Müdürlüğü’nün bu görevden almada hiçbir müdahili olmadığı, müfettişlerin bizzat bakanlık tarafından görevlendirildiği, görevden almanın da bizzat bakanlık tarafından yapıldığı ortaya çıktı. 
 Müfettişlerin tuttuğu teftiş raporunun bir kısmında görevden alma ile ilgili şu ifadeler yer alıyor: İşte müfettişlerin tuttuğu raporun bir bölümü.. Müfettiş raporunun bir kısmında şu ifadeler yer aldı: Diğer taraftan inceleme sürecinde alınan ifadelerden başhekim Doç. Dr. İsmet Durmuş’un hastane. Personeli ile olan ilişkilerinde problemler yaşadığı personel ile idarecinin kurması gereken iletişimi kuramadığı, hastanede çalışma barışının bozulması ve hastane idaresinde zafiyet oluşturabileceği hususları dikkate alınarak, ileride hastane vuku bulması muhtemel olumsuz olaylarında önüne geçilmesi amacıyla Başhekim Doç. Dr. İsmet Durmuş hakkında idari yönden tedbir uygulanmasının uygun olacağı kanaatine varılmış olup bu kapsamda söz konusu başhekimin görevden alınması makamın taktirinedir.

 Dün İsmet Durmuş’un görevden alındığı haberi üzerine hastane çalışanlarının büyük sevinç yaşadığı belirtilirken telefonla görüştüğümüz bir hastane çalışanı ‘Evet akşam Yalıncak’ta havai fişek bile atıldı, personel çok huzursuzdu, gruplaşmalar olmuştu, zaten eminim müfettiş raporlarının birçok kısmına çalışanların şikayetleri söz konusu. Şimdi gruplaşma ortadan kalktı. Herkes kucaklaştı. Düşünün 15 gündür tomografi cihazı çalışmıyor bununla uğraşması gerekirken personelle uğraşanlar vardı hayırlısı ’ ifadelerini kullandı.(61saat.com)

 

Editör: TE Bilisim