"Eğitimli Çocuk Bakıcılarının Teşviki Yoluyla Kayıtlı Kadın İstihdamının Desteklenmesi Projesi" kapsamında Sosyal Güvenlik Kurumunca Avrupa Birliği destekli proje için başvurular başladı."Çalışan Anne Desteğine" başvurular "www.sgk.gov.tr" üzerinden yapılabiliyor. Bu projeden yararlanmaya hak kazanan annelere, 3 yıl boyunca aylık yaklaşık 1300 liralık (200 avro) mali destek sağlanacak.

Bu proje, Ankara, İstanbul ve İzmir'de uygulanacak. Sözkonusu proje"Çalışan Anne Desteği" ve "Bakıcı Eğitim Teşviki" olmak üzere iki uygulamadan oluşuyor.

"Çalışan Anne Desteği"nden Ankara, İstanbul ve İzmir'de sigortalı işçi statüsünde tam zamanlı çalışan ve 0-24 aylık çocuğu olan 3 bin 700 anne yararlanabilecek.

Çalışan annelerin bu desteği alabilmesi için, istihdam ettikleri bakıcıların, 0-36 ay çocuk bakımını kapsayan eğitim diplomasına veya İŞKUR, Mesleki Yeterlilik Kurumu ya da Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) onaylı sertifikaya sahip olması gerekiyor.

Projeden yararlanmaya hak kazanan, annelere 3 yıl boyunca her ay yaklaşık 1300 liralık (200 avro) mali destek sağlanacak.

Çalışan Anne Desteği" için başvurular, "www.sgk.gov.tr" adresinden yapılabiliyor.

"Bakıcı Eğitim Teşviki"nde ise, projenin uygulandığı illerde ikamet eden ve MEB onaylı 0-36 ay çocuk bakımı kursunu tamamlayan 6 bin kadına, tek seferlik olmak üzere 1300 lira (200 avro) destek sağlanacak.

Editör: TE Bilisim