Ülke genelinde Alo 182 ve MHRS sistemi üzerinden devlet hastanelerine randevu almak isteyen ancak uzun süredir "Randevu bulunamamıştır" ekranıyla karşılaştığını ifade eden vatandaşlar Twitter üzerinden açtıkları #RandevuAlınamıyor etiketiyle ile tepkisini gösterdi. Tepkilerini sosyal medyadan dile getiren vatandaşlar duruma isyan etti. Twitter'da Trend Topic olan etikete binlerce yorum geldi.

Şikayetvar adlı sitede sıkıntılarını dile getiren bir vatandaş "Koskoca Bursa'daki bütün hastanelerde cildiye ye randevu yok 1 aydır MHRS iptal telefonlar iptal illa özele mi gidelim şu sisteme bir çare bulun gına geldi." diyerek isyan etti.

Aynı sitede diğer bir vatandaş ise "Bursa'da 1 aydır hiçbir devlet hastanesinde diş polikliniği randevusu yok, dişim apse yapmıştı acile gittim antibiyotik ve ağrı kesici yazdı. 1 hafta sonra gel dolgu yapılacak dedi. Doktor fakat ilaçlar bitti tekrar mikrop kapmaya başladı, her gün her saat bakmaya da vaktim yok boş randevu var mı diye, lütfen bir çözüm yolu bulur musunuz?" diyerek yetkililere seslendi.

Randevu almayı başaran ancak son anda randevusu iptal edilen bir vatandaş ise " Bursa Şehir Hastanesi'ne 14.10.21 saat 15:20 Kardiyoloji bölümüne hamile eşime randevu aldım ve 13. 10.21 tarihinde 182 den arayıp randevunun iptal edildiğini söylendi. 1 aydır randevu alma için uğraşıyoruz. Aldığımız randevu da iptal ediliyor. Son gün ayrıca yerine randevu da verilmiyor. Bu kadar saçmalık ve bu kadar ihmal olmaz neden her şey son güne bırakılıyor vergimizi veriyoruz fakat sonucunda yine biz mağdur oluyoruz." diyerek sistem etti.

BURSALI HASTALAR GÖRÜNMEZ HASTANE KUYRUKLARINDA BEKLİYOR

Bursalılar MHRS yada 182 üzerinden aşağıdaki listede verilen kliniklere randevu almak istediklerinde "Aradığınız klinikte alınabilir uygun randevu bulunamamıştır. Randevu aradığınız klinik için kriterlerinizi değiştirerek farklı hastane ya da semt polikliniklerinden tekrar arama yapabilirsiniz." uyarısı alıyor.

RANDEVU VARSA BİLE MERKEZ İLÇELERDE DEĞİL

Bursalılar 182 ve MHRS üzerinden randevu almak istediğinde birçok bölüme randevu alamıyor. Randevu bulunsa bile genellikle ilçe hastanelerinde oluyor.

İşte BURSA'DA RANDEVU ALINAMAYAN BÖLÜMLER:

Ağız, Diş ve Çene Cerrahisi

Amatem (Alkol ve Madde Bağımlılığı)

Çocuk Diş Hekimliği

Çocuk ve Ergen Ruh Sağlığı ve Hastalıkları

Deri ve Zührevi Hastalıkları (Cildiye)

Diş Hekimliği (Genel Diş)

Gastroenteroloji

Göz Hastalıkları

MHRS üzerinden Bursa'da Göz Hastalıkları bölümünden randevu alınmak istendiğinde 22.10.2021 tarihi itibariyle sadece Bursa Orhaneli Devlet Hastanesi'ne randevu alabiliyor.

Hematoloji

Kadın Hastalıkları ve Doğum

Kulak Burun Boğaz Hastalıkları

Kulak Burun Boğaz Hastalıkları bölümünden randevu alınmak istendiğinde merkez ilçelerden randevu alınamıyor.

Ortodonti

Sağlık Kurulu

Sigarayı Bıraktırma Kliniği

Randevusuz hastaneye gidilebilir mi?

Sağlık Bakanlığı (MHRS) Merkezi Hekim Randevu sisteminin 182 no'lu telefonundan ve www.mhrs.gov.tr adresinden randevu alarak 'RANDEVULU MUAYENE' olabilirsiniz. Hastanelere ve hastanelere bağlı semt polikliniklerinde bazı sınırlamalar hariç 'RANDEVUSUZ MAUAYENE' alınmıyor. Aile sağlık merkezlerinde de pandemi ile beraber randevulu muayene sistemine geçildiğinden aynı şekilde randevusuz hasta kabul edilmiyor.

Kaynak: bursahakimiyet.com.tr

Editör: TE Bilisim