Eskipazar Devlet Hastanesi ile ilgili tartışmalar ilimizde devam ediyor. Son olarak geçtiğimiz haftalarda AK Parti basın toplantısında gündeme gelen Eskipazar Devlet Hastanesi hakkında bir açıklamada Memleket Partisi Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Avni Aksoy’dan geldi. Aksoy daha önce Karabük Derin Haber canlı yayınına konuk olarak ülke ve Karabük gündemi ile ilgili açıklamalarda bulunmuştu. Burada Eskipazar Devlet Hastanesi’ne de değinen Hüseyin Avni Aksoy sürecin takipçisi olduğunu ifade etmişti.

“Manzarası Güzel Olsun Diye Tepeye Yapılmış Ama”

Son olarak Türkiye Büyük Millet Meclisinde açıklamalarda bulunan Memleket Partisi Genel Başkan Yardımcısı Uzman Dr. Hüseyin Avni Aksoy zemininde kayma ve çökme yaşanması nedeni ile boşaltılan Eskipazar Devlet Hastanesi ile ilgili soru önergesi verdiğini fakat cevap alamadığını söyledi.

Aksoy yaptığı açıklamada; “Eskipazar devlet Hastanesi böyle bir “Tümülüs” gibi tepeye 2019 senesinde yapıldı. Zemin kayması ve zemindeki çatlaklar sebebi ile bir yıl olmadan boşaltıldı. Bu konu ile ilgili iki kere Meclis Genel Kurulu’nda konuştum. 3 tane de soru önergesi verdim. Hem Çevre ve Şehircilik hem Sağlık Bakanlığı’na ancak henüz Eskipazar Devlet Hastanesi akıbeti hakkında bir cevap alamadım. Manzarası iyi olsun diye tepeye yapılmış ama anladığım kadarıyla zemin etüdü sıkıntılı. Bugün itibari ile de 13 milyon TL’ye yapılan bina boş durmaktadır. İki yıldır akıbetini merak ediyorum. Bu konuda ilgilileri göreve çağırıyorum.” Şeklinde konuştu.

“Devletin Paraları Oraya Gömüldü”

Hüseyin Avni Aksoy konuşmasının devamında ise 2017 yılında dere yatağı üzerine temeli atılan Tapu Kadastro İl Müdürlüğü binasının inşaatına değindi.

Aksoy söz konu inşaatla ilgili ise; “2017 yılında Tabu Kadastro İl Müdürlüğü için öteki tepedeydi bu defa da dere yatağında çukurda il binası inşaatı yapılıyor. Kazdıkça temelden su çıkıyor. Çünkü dere yatağı. Sonra bir müteahhit bırakıyor, sonra ikinci müteahhit geliyor. Biraz daha kazıyor. Fore kazıklar çakıyor oraya. Bu defa meteor çukuru gibi içi dolu halde akıbeti onunda belli değil. Gerçek şu ki bir çukur kazıldı. Yaklaşık bir buçuk iki milyon lira harcandı. Devletin paraları oraya gömüldü. Artık görülüyor ki iktidar yorulmuş. Muhalefette halkımıza umut olmamıştır. Sonuç olarak bu yatırımların akıbeti ne olacaktır, bunu kim takip edecektir?” dedi.

Karabük Derin Haber

Editör: TE Bilisim