İlginç olay, Ercan Erden’in kalbinde bir rahatsızlık hissetmesi ile 17 Şubat 2015 tarihinde Uşak Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne başvurması ile başladı. Kardiyolog Doç. Dr. İsmail Bıyık, hastasını muayene etti. Gerekli tahlil ve tetkiklerin yapılmasından sonra Erden’in e-nabız sayfasına nasıl olduysa 734 kodu ile “Normal gebeliğin gözlemi” notu düşüldü.

Kimsenin farkına varamadığı olay, Ercan Erden’in bir yıl sonra bir trafik kazası yaşaması ve hasar tespit merkezlerinden birisinin kendisine tazminat alabileceği önerisi ile ortaya çıktı.

Tazminat alabilmek için raporları toplamaya giden Erden, e-nabız sisteminde kendisine ‘gebeliğinin gözlemi’ konduğunu 6 yıl sonra öğrendi.

Olayı anlatan Erden, “2016 yılında bir trafik kazası geçirmiştim. Hasar danışmanlık tespit sigorta merkezlerinden biri benim kaza geçirdiğimi öğrenmiş. Bana “Biz tazminatınızı alırız” diye teklifte bulundu. Bende kabul ettim. Uşak Eğitim ve Araştırma Hastanesinde tedavi gördüğüm için buradan epilepsi raporu, adliyeden kaza raporu bulmamı istediler.

Bende hastaneye gittim. Kardiyoloğum Doç. Dr. İsmail Bayık, e- nabızdan benim raporuma; “Gebelik testi yapıldı” diye bir not düşmüş.

Bu durum beni çok rencide etti. Başhekim, başhekim yardımcıları bana gülüyorlar. Başhekime; “bana bir bakar mısınız? Benim gebelikle falan ne işim var?” diye sordum. Bana, “Bu sayfa senin mi?” diye sordu. “Benim e-devletimden bakıyorsunuz” dedim. “Bir yanlışlık olmuş. Git bilgi işlemden düzelttir” dediler.

Bu kadar mı yani? Ne bir özür dileme, ne bir gönül alma, ben çok rencide oldum ve çok üzüldüm. Onurum kırıldı. Bu yanlışlığın düzeltilmesini istiyorum” şeklinde yakındı.


Kaynakhttps://www.usakgundem.com/saglik/bu-erkegin-hamileligi-6-yildir-gozleniyor-h6886.html

Editör: TE Bilisim