“Başarılı bir başhekim, neden apar topar görevden alınır?”

Saadet Partisi Diyarbakır İl Başkanı Fesih Bozan, göreve geldiği günden bugüne kadar çalışkanlığı ve dürüstlüğü ile tanınan Diyarbakır Araştırma Hastanesinin Başhekiminin, hastaneye büyük maddi kazanımlar sağlayan bir idareci olduğunu dile getirerek, “Bir gece apar topar neden görevden alınır?” diye sordu.

Fesih Bozan, şöyle konuştu:

“Vatandaşlar adına soruyorum: Bir kurumda idareci olabilmek için illâki ‘birilerinin adamı’ olmak mı gerekir? Bir İl Başkanı değiştiği zaman, o ilin kurum idarecilerinin de mi değişmesi lâzım?

Bu idareci, birilerinin ihale ve yolsuzluk taleplerine yok mu demiş?

Bu idareci, devlet kurumlarını babalarının çiftliği gibi gören bazı AKP’lilerin Araştırma Hastanesindeki çıkar ve menfaat çarklarına çomak mı soktu?

Bilemiyoruz ama vatandaşın ciddi tepkisini çeken bu görevden almanın sebebi hakkında mutlaka açıklama bekliyoruz. Hangi yolsuzluğu yapmış? Ne kadar rüşvet almış? Hangi ihaleyi kime peşkeş çekmiş? Varsa böyle bir suçlama, kamuoyuna açıklayınız, bizde alkışlayalım. Yoksa, ben şahsen tanımasam da tanıyanlardan duyduğumuz ve çalışmalarından takip edebildiğimiz kadarıyla, çalışkanlığı, dürüstlüğü ve hizmet heyecanıyla çalışan başhekim, görevine tekrar iade edilmelidir. İktidar partililerinin şahsî ihtiras ve çıkarları için devletin bürokratları harcanmamalıdır. Aksi durumda devlet kurumlarında çalışacak dürüst adam bulamayız.”

“Emir kulları istiyorlar”

“20 yıllık AK Parti iktidarında artık tuz kokmuştur.” diyen Bozan, atamalarda ölçünün ehliyet, liyakat, başarı performansı olması yerine, “adamcılık ve torpil”in ölçü alındığını ileri sürerek, “En küçük bir birime bile, ‘torpilin ve adamın olmazsa’ atama yapılmadığını duyuyoruz.” dedi.

AK Parti iktidarında dürüst ve çalışkan memurların, idareci ve bürokratların cezalandırıldığını iddia eden Bozan, “Bunların yerine kendilerine ‘el pençe divan’ duracak, önüne gelen ihaleyi, meblağına bakmadan imzalayacak, gelen telefona göre işe adam alacak, devletin ve vatandaşın memuru değil kendilerinin memuru olacak emir kulları istiyorlar.” diye konuştu.

Bozan, bu konudaki sözlerini şöyle tamamladı:

“Bütün bu olumsuzluklara rağmen vefākâr ve cefākâr vatandaşlarımız umutsuzluğa düşmesinler. Yeter ki kulaklarını yandaş medyanın yalan ve algı operasyonlarından doğruya ve hakka çevirsinler. Yeter ki başlarını kaldırıp etraflarına baksınlar. Saadetin adalet, hak, hukuk ehliyet, liyakat sesini duyacaklardır.”


Kaynak:https://www.tv5.com.tr/haber/4612/bashekim-yolsuzluk-taleplerini-reddettigi-icin-mi-gorevden-alindi.html
Editör: TE Bilisim