İzmir'de doktor olarak görev yapan Kadir Songür, hastasının istediği ilacı yazmadığı için hastasının jiletli saldırısına uğradı. Olayın şokunu atlatamayan Songür geceleri uyuyamadığını söyledi.

Jiletle boğazından yaralanan Doktor Kadir Songür’a, saldıran kişinin ise uyuşturucu bağımlısı olduğu ortaya çıktı. Talihsiz olayın ardından psikolojisi bozulan Doktor Kadir Songür, “Geceleri sık sık uyanıyorum ve sürekli biri saldıracakmış gibi hissediyorum. Sürekli bu olayı hatırlıyorum" dedi. Doktor Kadir Songür’ün annesinin, babasının, eşinin, amcasının ve dayısının da doktor olduğu ortaya çıktı.

Korkunç olay,  İKÇÜ Hastanesi Fizik Tedavi Servisi'nde geçen hafta meydana geldi. İddiaya göre diz ağrısı şikayetiyle hastaneye başvuran B. K., Dr. Songür’den kendisine uyuşturucu etkisi bulunan ve yeşil reçete ile verilmesi gereken bir ilaç yazmasını istedi. Songür, bu ilacı uygun görmediğini belirterek başka bir ilaç yazdı. İddiaya göre zanlı B.K., birkaç gün sonra tekrar hastaneye gelen zanlı B. K., bir anda Songür'ün odasına girip, yanında getirdiği jiletle saldırdı. Boğazından yaralanan Doktor Kadir Songür'e, hemen hastanede meslektaşları tarafından müdahale edildi. Jiletin, koroner damara zarar vermediği, ancak derin kesik oluştuğu belirlendi. Olayın ardından kaçan B. K., polis ekiplerince yakalanarak gözaltına alındı. Emniyete götürülen zanlı B. K., buradaki işlemlerinin ardından sevk edildiği adliyede tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Dr. Kadir Songür, ayrıca "Acil Servis Travma Bölümü'nde tüm hekim arkadaşlarımız yardıma geldi. Bu suçların cezalarının hafif kaldığına inanıyoruz ve ağırlaştırılmasını istiyoruz. Sayın Bakanımız konuyla alakadar oldu. Kendisine çok teşekkür ediyorum. Cezaların artması gerektiğini düşündüğümü kendisine de ilettim" dedi.

Editör: TE Bilisim