Önceki yıllarda Kepez’de hizmet veren yeni binanın yapılmaya başlanması ile daha iyi şartlarda hizmet vermesi beklenen Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi, o zamandan bu zamana kadar çok yol kat etti. Fiziki anlamda daha büyük bir alanda ve artan yatak kapasitesi ile Çanakkale’nin derdine derman olunacağı ön görüldü. Bina hizmete açıldığından beri eksikler bir türlü giderilemedi.

24 Mart 2018 yılında gerçekleşen ÇOMÜ hastanesinin tanıtımında konuşan, hastane başhekimi Doç. Dr. Okhan Akdur, “Bu güzel hastane Çanakkale ve bölgemiz hastalarına ihtiyaç duydukları tüm sağlık hizmetini il dışına gitmelerine gerek kalmadan sağlayacak şekilde donatılmıştır” diyeli 1.5 sene olmadı. “Otopark sorunu yaşanıyor” ÇOMÜ Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nin arka tarafına önce ağaçlar kesilerek otopark açıldı. Açılan otopark yetersiz kaldı, hastanenin ön tarafına da geniş bir otopark alanı ayrıldı. Tüm ayrılan otopark alanlarına rağmen bölgede araçların köşe kapmaca oynadıkları gözlendi.

“Acil önünde vatandaşlar taşlar üzerinde…”

ÇOMÜ Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nin Acili önünde hiçbir oturma yeri olmadığı gözlendi. Geçtiğimiz günlerde akşam saatlerinde çekilen bir fotoğrafta hasta yakınlarının kaldırım kenarlarında oturdukları ve yaşanan bu durumdan oldukça mağdur oldukları tarafımıza aktarıldı. Vatandaşlar aileleri ve yakınları tedavi görürken, saatlerce kaldırım kenarlarında vakit geçirmek zorunda kaldı.

Hastane içerisinde yapılan gözlemler neticesinde çöp kovalarının dolduğu, çöplerin zamanında toplanmadığı için biriken çöplerin hastanede hiçte steril olmayan alanlar oluşturduğu vatandaşların öncelikli şikayetleri arasında bulunuyor.

Çöplerden ve otoparktan ziyade daha açılmasının üzerinden 1 yıl geçmeden hastane içerisinde fayansların deforme olduğu, zeminde yaşanan bozukların üzerlerinin sıva ile kapatıldığı ve zemine bant çekildiği görüldü. Hastalar ve hasta yakınları oluşan görüntünün yeni açılan, son teknoloji ile donatılan hastaneye yakışmadığını belirttiler.

“MR cihazı yok!”

Edinilen bilgiye göre Çanakkale’nin MR yükünü şu sıralar sadece Mehmet Akif Ersoy Devlet Hastanesi’nde bulunan bir cihazın sırtladığı belirtildi. 530 bin nüfuslu Çanakkale’nin hizmetinde bulunan 1 MR cihazı karşısında, ÇOMÜ Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nin her hangi bir girişimde bulunmadığı iddia edildi.

“Asansör arızası isyan ettirdi”

Geçtiğimiz günlerde yaşanan asansör arızası ile asansörde kalan vatandaşlar hastaneye sitemde bulundular. Çanakkale halkının daha iyi şartlarda ve daha bakımlı fiziki olanaklar altında hizmet alması gerektiğini belirttiler. “Vatandaş bizi cezalandırmayın!” dedi.

Haber Kaynağı:Tunahan Ünsal/ https://canakkalegundem.net/2019/09/03/bizi-cezalandirmayin/

Editör: TE Bilisim