...............Sağlık teşkiltında çalışanlardan yine e posta aldık. Adı ve e postası bizde kayıtlı olan çalışanın bakın yakınması ne durumda:

1) Yeni göreve gelen Başhekim Bey, duyarlı biri zat.. Ama yaklaşık 3000 kişi çalışıyor bu kurumda. İdarede çalışan sorumluluk sahibi! (Reseptörler) Kurumdaki iletileri alamadığından veya duyarsız kaldığından (Bahçe bostan, tam gel yat Osman) Başhekim Bey e iletilmediği kanaatindeyim. Sıkıntılar çığ gibi büyüyor...

2.) Yarın (2020 yılı) Kurban Bayramının arefe günü, bayramda kurban kesip, Allah a ( c.c.) kurbuyetimizi artırmak gerekirken biz Sağlık Çalışanlarına (Öğretim Görevlisi, Hekimler, Hemşireler v.s.) Döner Sermaye hesabımıza yatmadı... Yoksa Döner Sermaye dönmüyor mu ??? Sağlık Çalışanları niçin mağdur duruma düşürülüyor.. .........İl valimizi ve İl Sağlık Müdürümüzü bu sıkıntıyı düzeltilmesini ivedilikle talep ediyoruz..

3.) İha Teknik Şartnameyi hazırlayan tecrübeli kişilerin kurallarına niçin uyulmuyor? Muayene komisyonunda imzası bulunan personellere muayene komisyon ücretini neden alamıyorlar?? 

4.) Kuruma ilçelerden gelen veya kurumdan geçici görevle giden, Sağlık çalışanlarına 03.03.01 maddesine göre yolluk ücreti avans olarak ödenir.. Yasal Haklardır.

5.) Başta servisler, Yoğun Bakımlar, Ameliyathanelerde atalet içinde olan kişiler, diğer yoğun çalışan arkadaşların moral ve motivasyonunu bozmaktadır. İdarecilerin Servis Sorumluları ile görüşüp gereğinin yapılmasını talep etmekteyiz. Çünkü bu durum iş yeri barışını bozmaktadır.

6.) Sağlık Çalışanları özellikle yemekhanede çıkan yemeklerin sağlıklı, hijyen ve Türk Mutfağına uygun olmadığı konusunda hem fikir.. Bazı günlerde börtü böcek çıkıyor. Ayrıca içme sularının sıcak olduğu ve havaların çok sıcak olduğundan.. Yemeklerin ve suyun buna uygun olması gerektiğini söylüyorlar..

7.)Sayın Devlet Başkanımızın "Kurumlarda Şeffaflık" genelgesine kurum çalışanlarının, her ay Döner Sermaye harcamaları konusunda bilgilendirilmek istiyorlar.. İdare tarafından her ay, kalem kalem nerelere harcama yapıldığını bilmek (Anayasal Haktır, Bilgi edinme kanunu) istiyorlar..

Herkese Hayırlı Bayramlar..

............/....................dan selam ve saygılar..

* * * * *

BİRİLERİ BU SAĞLIK ÇALIŞANLARININ SESİNE KULAK VERSİN....

Baki Selam ve Dua ile.

Kaynak:https://www.haberanaliz.net/makale/mugla-sagliktan-yakinma-var-1448

Editör: TE Bilisim