yongazetesi.com'da yer alan iddiya göre    Korgan Devlet Hastanesi başhekimliği görevine gelen Dr. Yıldırım Yırgı'n hakkında yapılan şikayetleri haber yaparak gündeme getirmesinden dolayı “BEN AVUKATIM” diyerek yön gazetesini  telefon açarak hakaretlerde bulunan bayanın başhekim Yıldırım Yırgın’ın öğretmen olan  İlk okulu Türkçe öğretmeni Cansu Yırgın olduğu ortaya çıkmasından sonra, C. Savcılığı başta olmak üzere yetkili resmi mercilere şikayette bulunuldu.
Gazeteci Osman Şahin hem kendisinin madur edilerek, hakarete uğradığını ve hem de bir avukata karşı yanlış bir tuzağa düşürüldüğü ve yanıltıldığını, hiçbir kabahati ve olaydan haberi olmadığını açıklayan ve kuzeni de olsa bilerek yapılan bir oyuna kurban edilmek istenen bayan bir avukatın da gururu, onuru ve mesleki itibarı, kariyeri ile oynanmış olması nedeniyle şikayet dilekçesinde özetle şu ifadeleri kullandı :

“Milli Eğitim Camiası içersinde eğitim veren, öğrenci yetiştiren ve ülkemizin geleceğini emanet ettiğimiz çocukları geleceğe hazırlayan bir öğretmenin dehşete ve gaflete kapılarak, üstelik kocasının adına kendisini avukatlık sınıfına sokarak, gazetemizi tehdit etmesi, yalan ve iftira atması, bir hukukçunun adını kullanarak onu mağdur etmesi mesleğine yaptığı en büyük ihanetlerden biri olduğuna inanıyoruz. Bu davranışın bedelinin idari ve hukuki yollardan mutlaka ödenmesi gerekir. Gerçekler ortaya çıktıktan sonra tekrar gazetemizi arayan öğretmen Cansu Yırgın hatasını ve yaptıklarını kabul ederek şahsıma özür dilemiştir. Ancak, öğretmen olan bu kişinin bilerek yaptığı böyle bir hatanın özür dilerek af edilmesi asla mümkün olamaz.”

TELEFONDA ETTİĞİ HAKARETİN ÖZETİ İSE ŞÖYLE :

Öğretmen Cansu Yırgın telefon konuşmasında, Önce kendisini telefonda tanıtan ve avukat olduğunu söyleyen ve adının da Canan Yırgın Yılmaz olduğunu beyan eden bayan, “Gazeteyi okurken bir haberle karşılaştım..Haberde aslı astarı olmayan tehditler savurmuşsunuz. Aslı astarı olmayan haber yapılmış. Ben yarın gerekeni yapacağım. Ya o haberi kaldırırsınız ya da gerekli düzeltmeyi yaparsınız, ya yargı karşısında gerekli açıklamaları yaparsınız. Ben şu anda hem hukukçu, hem kuzen sıfatıyla sizi arıyorum. O bahsettiğiniz kişi kuzenim olur. Aynı zamanda hem mesleğimi konuşturacağım, hem de akrabalık yönünden gereğini yapacağım bilginiz olsun..Sizin gibi şerefsizlere ben prim bırakmayacağım” diyerek hakarette bulundu.

Konuşmaların devam ettiği sırada “ŞEREFSİZ Mİ “ dediniz diye tekrar etmesini istediğimizde ise “Hayır şerefsiz demedim. Sizin gibi iş bilmezler dedim” diyerek hemen söylediğini anında inkar etse de bu sözler kayıt altına alınmış bulunuyor.

Bu habere nerden ulaştınız, kaynağını nerden buldunuz siz diyerek hakaretlerine devam eden avukat Canan Yırgın Yılmaz, adını kullanarak devam etti ve “Sen gazetecilik yapmıyormusun kardeşim, sanal, manal, dandik mandik, bir gazeten yok mu senin.. Küçük bir yerde yaşıyorsunuz, insanları zan altında bırakıyorsunuz, siz kimsiniz ki, insanlara iftira atıyorsunuz. Yarın hakim karşısında öğrenir herkes..Nasıl algılıyorsanız tehdit ediyorum. Ben avukattan çok bir abla olarak Yıldırım Yırgın’ın kuzeni olarak sizi önce uyarmak istedim. Size haddinizi yaptığınız haksızlığı bildirmek için aradım. Seni aramayacaktım o zaman o haberi neden koydun internete. Ahmet Yılmaz beni taciz etti diye sizi arasaydım hemen haber mi yapacaktınız? Sen kimlerden emir alıyorsan o gazeteyi de başına yıkacağım senin, hadi DEFOL şimdi” diyerek telefonu kapattı.. (Bu konuşmaların teferrutlı kayıtları ekteki CD kayıtlarında mevcuttur)

Şimdi bu hakaretin cezasını yetkili mercilerin vermesi için bütün hukuki ve resmi işlemlerle gereken yapılacaktır. Yanlışlıkla Av. Canan Yırgın Yılmaz hakkında yapılan bütün şikayetler ve haberler iptal edilmiş olup, şikayetimizi öğretmen Cansu Yırgın’a yönelterek, söz konusu avukatın da tanık olarak dinlenmesi talebinde bulunduk.

Kamu oyuna ve yetkili mercilere saygıyla duyuruyoruz.

Editör: TE Bilisim