Kocaeli İl Sağlık Müdürlüğü Kamu Hastaneleri Hizmetleri Başkanlığı tarafından tarafından kamu hastanelerine tebliğ edilen karara göre, eğitim ve araştırma hastanelerinde bir hekimin günde 72 hastaya randevu vermesi planlanıyor. Kocaeli İl Sağlık Müdürü Dr. Şenol Ergüney imzalı yazıda, “MHRS randevu sayılarının 1 Kasım 2019 tarihinden itibaren eğitim ve araştırma hastanelerinde yan dallarda 36, ana dallarda 72 hasta olacak şekilde planlanarak sisteme girilmesi kararı alınmıştır” denilerek hastanelerin gerekli düzenlemeleri ivedilikle yapması istendi. Kocaeli Tabip Odası yürütmenin durdurulması için dava açmaya hazırlanıyor. TTB de Sağlık Bakanlığı’nı karardan vazgeçmeye çağırdı. “Kararı duyduğumuzda şok geçirdik” diyen TTB Başkanı Prof. Sinan Adıyaman, “Hekimlerin günlük muayene edecekleri hasta sayısı idarecilerin keyfine ve politikacıların oy kaygısına göre belirlenemez. Hiçbir eğitim ve araştırma hastanesinde bir hekimin her gün 72 hasta bakması tıbben ve fennen doğru olmadığı gibi fiilen de mümkün değildir” dedi.

 TTB Başkanı Prof. Adıyaman, “Bir hekimin günde 72 hastaya yapması mümkün değil. Bu ancak emir komuta zinciriyle olursa… O zaman da hekim tedavi etmez, sadece hastanın suratına bakar. Bu kabul edilemez” dedi. 

Kamu hastanelerine tebliğ edilen karar ve ortaya atılan diğer iddialar hakkında Kocaeli Sağlık Müdürlüğü ise herhangi bir açıklama yapmadı. 

Kaynak:https://www.kocaelibarisgazetesi.com/guncel/kocaeli-il-saglik-mudurlugu-duyurdu-bir-hastaya-en-fazla-5-dakika-h116355.html

Editör: TE Bilisim