Son günlerde yerel basında sıklıkla Giresun Göğüs Hastalıkları Hastanesi’nin kapatılarak Dr. A. İlhan Özdemir Devlet Hastanesine bağlanacağı, konu ile ilgili Sağlık Bakanlığınca yeniden bir çalışma başlatıldığı haberlerini takip ettiklerini belirten Başkan Murat Bektaş, “Daha önce 2019 yılında da Hastanenin kapatılacağı haberleri gündeme gelmiş daha sonra Giresun Valiliği’nin “kapatma söz konusu değil, hizmet kalitesi artırılacak” yönündeki açıklamaları ile konu adeta soğumaya bırakılmıştı.

Aradan geçen 2 yıl içerisinde hizmet kalitesinin artırılması için gerekli teknik altyapının sağlanmadığı hastanenin birleştirme bahanesi ile kapatılmaya çalışıldığı açıkça ortadadır” dedi.

“Kapatılan ya da birleştirilen hastanenin tekrar sertifika alarak açılmasının mümkün olmadığına göre “çürüyüp düşsün” mantığı ile hateket etmek yerine eldeki mevcudu koruyup geliştirmek iktidar milletvekillerinin asli görevi değil midir?” diye soran Başkan Bektaş, “Merak ediyoruz 1959 yılından bugüne bölgeye hizmet eden hastanenin kapatılmasındaki asıl gerekçe “kupon arazi” mantığı mıdır? Yoksa idarecilerin sağlık sistemine döner sermayedeki kar-zarar mantığıyla yaklaşması mıdır?

Söz konusu hastanenin yanında mevcut yurdun öğrencilerin birden fazla vesait kullanma zorunluluğu nedeniyle tercih edilmediği bilinirken bu yurdun hastanenin kapasitesinin artırılması amacıyla hastane bünyesine katılması, yatak kapasitesinin artırılması, teknik ekipman eksikliğinin giderilmesi, fiziki şartlarının iyileştirilmesi bu şehrin bürokrasi yetkililerinin ve iktidar siyasilerinin görevidir.

Bu şehrin tüm ileri gelenlerine sesleniyorum. Yaşadığımız pandemi süreci bize solunum sistemi hastalıklarının önemini bir kez daha göstermiştir. Yaşanan tecrübeler ışığında ilimizdeki böyle bir hastanenin kapatılması akıl tutulmasıdır. Ülkemizde sınırlı sayıda Göğüs Hastalıkları Hastanesi mevcuttur.

Hastanemizin açıldığı yıllardan bugüne çok iktidar değişmiş çok milletvekili, il başkanı, ilçe başkanı, siyasi kişi, STK başkanı geldi geçmiştir. Adınız kalsın istiyorsanız hastaneyi değil eksikliklerini kapatın” ifadelerine yer verdi.

Editör: TE Bilisim