Bugün basına yansıyan haberlerde  Op. Dr. Atıl Birol'un emekliye ayrılmasıyla boşalan Çeşme Alper Çizgenakat Devlet Hastanesi Başhekimliğine atanan Kalp Damar Cerrahı Op. Dr. Orhan Güngör'ün başladığı duyuruldu.

Basına açıklama yapan yeni başhekimimiz Op. Dr. Orhan Güngör; '' Görev yaptığım dönemde Elazığ'da birçok ilklere imza attım. Aort anevrizması dediğimiz, karın damarının genişlemesini ameliyatsız anjiografi yöntemiyle damar naklini Elazığ'da ilk ben yaptım. Kök hücre naklini, sanıyorum Türkiye'de en fazla sayıda ben yaptım. dedi

Başhekim ayrıca; kök hücre naklini Türkiye'de ilk yapan hekimlerden birisiyim. New York'dan sertifikası olan Türkiye'deki nadir hekimlerdenim" dedi.

Açıklamanın devamında  : '' Toplardamar pıhtısını, anjiyo ile temizlemeyi ilk yapan hekimlerdenim. Karaciğere filtre takımını ilk yapan hekimlerdenim. Elazığ Eğitim ve Araştırma Hastanesinde açık kalp ameliyatının başlamasında klinik şefi olduğum dönemde ilk hizmet veren benim" diye konuştu.  

İzmir'in Çeşme ilçesinin nufusu 43 bin. Hastane eğitim araştırma hastanesi değil,  düz devlet hastanesi, bazı branşlarda uzman hekim dahi yok. Durum böyle iken buraya becerikli bir kalp damar cerrahının başhekim olarak atanmasının ne kadar doğru olduğu merak ediliyor. Memleketin başka yerlerinde çok daha faydalı olabilecek birinin burada idari bir görevde çalışması yılların emeği ile ters düştüğünü söyleyebiliriz. 

Editör: TE Bilisim