Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın 14 Mart Tıp Bayramında sağlık çalışanlarına verdiği ‘5 müjde' ortada kaldı. Tıp Bayramının üzerinden 41 gün geçmesine rağmen verilen sözlerden bir tanesi bile hayata geçirilmedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan sağlıkçıların maaş ödeme sistemlerinde ve mali haklarında önemli iyileştirmeler yapacakları sözünü vermişti. Sağlıkçıların düşük gelir elde etmelerine neden olan ikili bordrodan tekli bordroya geçileceği sözünü de veren Erdoğan, aile hekimlerinin ücretlerini de artıracaklarını müjdelemişti.

Genel Sağlık-İş Başkanı Dr. Derya Uğur, 5 müjde açıklamasının üzerinden 41 gün geçmesine rağmen hiçbir adım atılmadığını söyledi. Dr. Uğur, “Müjdelerin açıklandığı gün bunların vaatten öteye geçip geçmeyeceğini zamanın göstereceğini söylemiştik. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın ‘pratisyen hekimlere 2 bin 500 lira, uzman doktora 5 bin lira zam yapacağız, emeklilere de yansıyacak' dediği günden bugüne de 140 gün geçti. Önceki sözler de, bayramda verilen sözler de buhar olup uçtu. ‘Rabbim eksikliklerini göstermesin' denilen sağlıkçılar yokluğa, yoksulluğa terk edildi” dedi.

İSTENİRSE BİR GECEDE ÇÖZÜLÜR

Başkan Derya Uğur, şimdi aynı müjdelerin Ramazan Bayramı işaret edilerek gündeme getirilmeye başlandığını belirterek, “Bir gecede ülkenin geleceğini belirleyen yasaları çıkaranlar, konu sağlık çalışanları olunca sessizliğe gömülmektedir. İstenirse maaş sistemi bir gecede düzelir, sağlık çalışanlarının yoksulluğu bir gecede biter” dedi.(Sözcü)

Editör: TE Bilisim