Yaşanan bu şiddet olaylarının tüm fedakarlıklarla çalışan sağlık çalışanlarını derinden üzdüğünü belirten Gaziantep Üniversite Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Suat Zengin, “Ne yazık ki bu süreçte tüm fedakarlıkla çalışan sağlık çalışanlarımız şiddete maruz kalıyor. Yine bir şiddet olayında bayan güvenlik personelimiz işini yaptığı için şiddete maruz kaldı” dedi.

GÖREVİNİ YAPARAK HASTA SAĞLIĞINI KORUMAK İSTEYEN GÜVENLİK GÖREVLİSİ ŞİDDETE MARUZ KALDI

Gaziantep Üniversite Hastanesi Acil Birimi’nde görevli bayan güvenlik personeli İnci Kurtoğlu, görevini yaptığı sırada hasta ziyaretinde bulunmak isteyen hasta yakınları tarafından şiddete maruz kaldı. Güvenlik görevlisi İnci Kurtoğlu, hasta R.Ç’yi ziyarete gelen yakınlarına içeriye yalnızca bir ziyaretçinin alınacağın söylemesi üzerine hasta yakını E.Ç’nin yumruklu saldırısına uğradı. Saldırı anı hastane güvenlik kameralarına saniye saniye yansırken görevini yapan güvenlik görevlisi İnci Kurtoğlu’nun hastaların ve hasta yakınlarının sağlığını korumak için verdiği mücadelede şiddete maruz kalması ise yürekleri sızlattı.

SAĞLIKTA ŞİDDET OLAYLARININ BİRAN ÖNCE BİTMESİNİ BEKLİYORUZ

Sağlıkta şiddet olaylarının bitmek bilmediğini ve bu şiddet olaylarının sağlık çalışanlarını derinden üzdüğünü dile getiren Gaziantep Üniversite Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Suat Zengin, “Sağlık kuruluşlarımızda ne yazık ki hasta yakınlarının şiddeti bitmek bilmiyor. Daha önce birçok benzeri olayla karşılaştığımız hastanemizde yine bir güvenlik görevlimiz saldırıya maruz kaldı. Bayan güvenlik görevlimiz işini hakkıyla yaparken hasta ziyaretine yalnızca bir kişinin alınacağını hasta yakınlarına söylemesi üzerine hasta yakınları güvenlik personelimize yumruklu saldırı gerçekleştirdi. sağlık çalışanları bu dönemde tüm fedakarlıklarla hastaların ve hasta yakınlarının sağlığını ve güvenliğini sağlamaya çalışırken bu tür şiddet olaylarıyla karşılaşmaları ise hem sağlık çalışanları olarak bizlerin hem de toplumun onurunu kırmaktadır. Unutulmamalıdır ki burası bir sağlık kuruluşu ve burada görev yapan gerek doktorlarımız gerek hemşirelerimiz gerek sağlık çalışanlarımız gerekse teknik personellerimiz halk sağlığı için burada fedakarlıkla görevlerini yapmaktadırlar. Sağlıkta şiddetin artık biran önce bitmesini ve toplamda duyarlılık oluşmasını temenni ediyoruz” ifadelerinde bulundu.

Editör: TE Bilisim