Memur-Sen Konfederasyonuna bağlı Sağlık-Sen İzmir 1 No.lu Şube Başkanı Özgür Yıldırım Çiğli Bölge Eğitim Hastanesi acil servisine yönelik yapılan haber ve servis edilen fotoğraflara tepki göstererek, ‘’ Sağlıkta şiddetle mücadele edilmesi gerekirken sağlık çalışanlarını hedef gösteriyorsunuz. Başta tüm Türkiye de olmak üzere İzmir’de de personel eksikliğinden kaynaklanan iş yükü fazlalığı vardır. İş yükü ortadayken özellikle Çiğli Bölge Eğitim Hastanesinde fedakarca çalışan arkadaşlarımızı hedef alarak, itibarsızlaştırmak ne sendikalara ne de Başkan olarak ortada gezenlere yakışmamaktadır’’ dedi.

Memur-Sen Konfederasyonuna bağlı Sağlık-Sen İzmir 1 No.lu Şube Başkanı Özgür Yıldırım sağlıkta şiddetle mücadele edilmesi gereken dönemde servis edilen fotoğraf ve haberlere tepki göstererek, ‘’Sağlık-Sen olarak geçtiğimiz günlerde Çiğli Bölge Eğitim Hastanesi acil servisi üzerinden yapılan asılsız ve mesnetsiz haberle çalışanların itibarsızlaştırılmasına duyarsız kalmamız mümkün değildir. Başta tüm Türkiye de olmak üzere İzmir’de de personel eksikliğinden kaynaklanan iş yükü fazlalığı vardır. İş yükü ortadayken özellikle Çiğli Bölge Eğitim Hastanesinde fedakarca çalışan arkadaşlarımızı hedef alarak, itibarsızlaştırmak ne sendikalara ne de Başkan olarak ortada gezenlere yakışmamaktadır. Sahayı bilmediklerinden olsa gerek özellikle acil servis başta olmak üzere Sağlık Bakım Hizmetinde hiç çalışmayanların yorum yapması ve emekten bahsetmeleri anlamsızdır. Her türlü şiddete maruz kaldıkları yetmezmiş gibi ve tüm sivil toplum kuruluşları topyekûn sağlıkta şiddetle mücadele etmeye çalıştığı dönemde  algı operasyonu yapılarak kullanılan fotoğrafların amacı hasta ve hasta yakınlarını tahrik etmektir’’ dedi.

‘’Emeğin Ne Olduğunu En İyi Biz Biliriz’’

‘’Bizler emeğin ne olduğunu, aileden çocuktan 24 saat ayrı kalmanın ne demek olduğunu ve ne kadar zor şartlar altında yaşandığını  en iyi bilenleriz’’ diyen Başkan Yıldırım, ‘’Yapılan haberin çekilen fotoğrafın kim veya kimler tarafından yapıldığı ortadadır. Bir sendika temsilcisinin, çalışanın yanında olması gerekirken, toplumu sağlık çalışanlarına karşı psikolojik şiddetle karşı karşıya maruz bırakması da yakışıksızdır. Sahadan çalışma ortamından gelmeyenler, yaşanan zorlukları bilmeyenler ısmarlama haber yaptırarak gündeme gelmeye çalışmaktadır. Ismarlama haberlerinizle sağlık çalışanlarımızı hedef göstermenizi de bir sağlık çalışanı olarak kınıyorum. Sağlık-Sen olarak hekiminden , hemşiresine sağlık sisteminde yer alan emek veren tüm kardeşlerimizi hedef yaptırmanıza müsaade etmeyeceğimizi bir kez daha tekrarlıyor , yapılan haksız ithamların da her zaman karşısında olacağımızı tüm sağlık ve sosyal hizmet çalışanlarının bilmesini istiyoruz’’ ifadelerini kullandı.

Beraberindeki heyet ile birlikte acil servisi gezen ve sağlık çalışanlarını dinleyen Sağlık-Sen İzmir 1 No.lu Şube Başkanı Özgür Yıldırım tüm acil servis çalışanlarına çiçek ve baklava dağıttı.

Editör: TE Bilisim