ALKÜ Alanya Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne uzun süredir atılan iddiaların gerçek dışı olduğu Antalya İl Sağlık Müdürlüğü’nün yapmış olduğu soruşturma sonucu ile kanıtlandı. Başhekim Prof. Dr. Hüseyin Lakadamyalı’ya ve hastane yönetimine atılan iftiralar yaptırımsız kalmadı.  

Ancak bu iftiralardan sonuç alamayan bazı çevreler basın yoluyla Başhekim Lakadamyalı ve hastane yönetimine yönelik yıpratma amaçlı iddialarına devam etti. Bunun üzerine ALKÜ Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Hüseyin Lakadamyalı, Avukatı Tutku Acar ve Yusuf Pakır aracılığı ile söz konusu medya kuruluşu ve ALKÜ yetkilileri hakkında ‘Kişisel verileri hukuka aykırı olarak yaymak ve ele geçirmek’, CİMER Başvurusu yapan kişi hakkında da hakaret ve iftiradan suç duyurusunda bulundu. 

Avukatlar Tutku Acar ve Yusuf Pakır, Müvekkilleri Başhekim Prof. Dr. Hüseyin Lakadamyalı ile ilgili ‘Profesörlüğü sahte mi?’ şeklinde çıkan haberler ile ilgili dün Alanya Cumhuriyet Başsavcılığı Basın Suçları Bürosuna 2021/9886 Soruşturma numarasını alan dosyasında suç duyurusunda bulunduklarını belirttiler.

Avukatlar Acar ve Pakır, açıklamasına şöyle devam etti:  “Müvekkilin kişisel verilerini hukuka aykırı olarak veren ALKÜ yetkilileri ve bunu yayan medya kuruluşu yetkilileri hakkında TCK 136 ve 137 maddeleri kapsamında gerekli soruşturmayı Sayın Savcılık yürütmektedir. Benzer nitelikte olan gazete ile ilgili yaptığımız şikayetler üzerine başlayan soruşturmalar da bulunmaktadır. Ayrıca Alanya 2. Sulh Ceza Hakimliği 2021/2157 D. İş Sayılı kararı ile gazetenin internet sitesinden şikayet konusu haber ile ilgili erişim engellenmesi kararı alınmıştır. Bütün kamuoyunun da malumu olduğu üzere gazete tarafından son 60 gün içerisinde ALKÜ yönetimini yıpratmaya yönelik gerçek olmayan haberlerin yapılma sebebini gerek müvekkil gerek yönetim anlamamaktadır. Haberler ile ilgili yönetime sorulması halinde basit bir şekilde gazete yönetimi gerçekleri öğrenebilecekken bunu yapmak yerine yönetimi yıpratan haber yapmaktadır. Müvekkilin veya herhangi bir akademik unvanı olan kişinin; bu unvanı almak için YÖK’ün belirlediği şartları tamamlaması gerektiği gazete çalışanları ve yönetimi dahil herkesin malumudur. Kısacası bu ülke de şartları tamamlamayan hiç kimseye profesör unvanı verilmemektedir. Bunu gazete yönetimi ve çalışanları da bilmesine rağmen bu konuda haber yapılması tarafımızda farklı bir amaca yönelik art niyet algısı oluşturmaktadır.  Dolayısıyla yalan haberler ile yıpratılmaya çalışılan ALKÜ Eğitim ve Araştırma Hastanesi yönetimi için gerekli hukuk savaşını vereceğimizden ve geri adım atmayacağımızdan kimsenin şüphesi olmasın” 

Gerçek Alanya
 

Editör: TE Bilisim