Sağlıkta şiddet haberlerine Şanlıurfa'da bir yenisi daha eklendi.

İddiaya göre Harran Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi Başhekimi Dr. Öğretim Üyesi Ahmet Güzelçiçek'in kardeşi 5 Kasım 2020 taihinde koronavirüs salgını nedeniyle entübe olan babasının durumunun kötüleşmesinin ardından doktorlarla tartışıp saldırdı. Doktorların fotoğraflarının da çekildiği ve tehdit edildiği iddialarının ardından Şanlıurfa Tabipler Odası'ndan açıklama geldi.

TABİPLER ODASI: BAŞHEKİM DERHAL İSTİFA ETMELİ

Başhekim Güzelçiçek'i istifaya çağıran açıklamada olayın takipçisi olacakları belirtilerek şu ifadelere yer verildi:

"Harran Üniversitesi Tıp Fakültesi Başhekimi Dr. Ahmet Güzelçiçek’in kardeşleri ve yakın akrabaları 05.11.2020 tarihinde pandemi polikliniğinde başhekimin akrabaları olduklarını söylemiş ve hastaneyi hekimlerin başına yıkmakla tehdit edip izinsiz fotoğraflarını çekerek başhekimin kardeşi tarafından fiziksel ve sözel şiddete uğramıştır. Şiddete maruz kalan hekimin 3 defa beyaz kod çağrısı ise hastane yönetimi tarafından iptal edilmiş ve güvenlik güçlerinin olay yerine intikal edip hekimin güvenliğinin sağlanması engellenmiştir. Yaşanan bu olayın takipçisi olduğumuzu ve Başhekimin derhal istifa etmesi gerektiğini kamuoyunun bilgisine sunarız."

BAŞHEKİM SESSİZ...

Geçtiğimiz aylarda istifası ile gündeme gelen ancak sosyal medyadaki sahiplenme ve ısrar üzerine görevine devam eden Başhekim Güzelçiçek'in bu iddialar karşısında vereceği cevap merak konusu olurken. Başhekim Güzelçiçek'in ise olay sırasında hastanede bulunmadığı, cuma namazında olduğu öğrenildi. Başhekim Güzelçiçek'ten iddialara henüz yanıt gelmedi.

Editör: TE Bilisim