Adıyaman’ın Kahta İlçesi Devlet Hastanesi Başhekimi Op.Sr.Abdulkadir Dost, bazı basın organları ve internet haber siteleri ile sosyal medya hesaplarında paylaşılan ihale usulsüzlükleri iddiaları ile ilgili Kamuoyuna bir açıklamada bulundu..

Başhekim Dost, Doktor Şevket Ergün Güzel’in yayınladığı videoda bahsettiği iddiaların gerçeği yansıtmadığını, bahsi geçen tıbbi malzeme alım ihalesi kurumum tarafından değil, İl Sağlık Müdürlüğü tarafından gerçekleştirilen bir ihale olup, şahsının herhangi bir yetkisi bulunmadığını kaydederek şu bilgileri verdi:


KAMUOYU AÇIKLAMASI


"Bazı basın organları ve internet haber siteleri ile sosyal medya hesaplarında paylaşılan haberler üzerine kamuoyunun doğru bilgilendirilmesi amacıyla, basın açıklaması yapma gereği duyulmuştur.


26.02.2020 Çarşamba tarihinde hastanemiz personellerinden Dr. Şevket Ergün Güzel ile Sürekli İşçi olarak görev yapan Osman Yalçın arasında yaşanan ve savcılığa intikal eden olayla ilgili şahsım ve kurumum herhangi bir alakası bulunmamaktadır. Olay hastanemiz dışında yaşanmış bir olaydır. Olaya karışan her iki personel hakkında idari soruşturma başlatılmıştır.

Doktor Şevket Ergün Güzel’in yayınladığı videoda bahsettiği iddialar gerçeği kesinlikle yansıtmamaktadır. Bahsi geçen tıbbi malzeme alım ihalesi kurumum tarafından değil, İl Sağlık Müdürlüğü tarafından gerçekleştirilen bir ihale olup, şahsımın herhangi bir yetkisi bulunmamaktadır.


Bahsi geçen Doktor Şevket Ergün Güzel, başka çalışanlarla olan şahsi problemlerden dolayı kurumumuzu töhmet altında bırakacak hezeyan dolu iftiralarda bulunmaktadır.

Malum videoda yer alan iddiaların bazı medya kuruluşları tarafından doğrulanmadan dolaşıma sokularak şahsıma ve kurumumuza itibar suikastı yapıldığı tarafımca teessürle karşılanmıştır.


Bu mesnetsiz iddialar nedeniyle şahıs hakkında savcılığa suç duyurusunda bulunacağımı kamuoyu bilgisine saygılarımla duyururum."

Editör: TE Bilisim