Sağlık çalışanlarının Koronavirüs pandemisi süresince yoğun gayretleri büyük takdir topluyor. Bunun yanı sıra ise sağlık çalışanlarına yönelik olumsuz söylemler de oluyor. Darıca Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Mustafa Güneş, konuyla ilgili sitem dolu bir paylaşımda bulundu. Güneş, şunları söyledi: “Hep oturanlar sürekli çalışanlardan makina gibi çalışma talepleri, tabiri caizse at gibi koşuşturma talepleri insani değildir. El insaf! Sağlık çalışanların da nefes almaya, su içmeye, çay içmeye ve zaruri ihtiyaçlarını karşılamaya ihtiyaçları vardır.

“EN ÇOK ÇALIŞAN”

Pandemi döneminde gösterdi ki en çok çalışan, en çok risk alan meslek sağlık alanında çalışanlardır, hastane çalışanlarının. 20 dk beklemeyi dahi göze alamayanlar tm sağlık çalışanlarından neredeyse 24 saat kesintisiz çalışmalarını isteyecekler.  Bir günde 1,5 kişiyi aşılayan kim? tek başına 300 aşılayan kim? Covid-19 ateş çemberinde korkmadan risk alıp insanımıza hizmet eden kim? Çocuğunu günlerce göremeyen, koklayamayan kim? Yıllık iznini dahi kullanamayan , dinlenmeye hasret kalan tek meslek sahipleri kim? Elbette sağlıkçılarımız ki, Sayın Sağlık Bakanımız da sürekli taktirlerini sürekli paylaşmaktadır.

KIT DÜŞÜNCELER

Biraz da böyle düşünenlerin de keyfi kaçmalı. Ama halkımızın büyük kısmı böyle kıt düşüncelere onay vermemesi, sağlık çalışanlarımızı desteklemesi bizim için moral ve gurur kaynağıdır.

Bu manada tüm sağlık çalışanlarımızı bu zorlu ve riskli süreçteki azim ve gayretlerini kutlar yönetici olarak haklarını korumak en büyük görevimiz olduğunu tekrar hatırlatmak istiyorum. Saygılarımla”

Editör: TE Bilisim