Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi’nde gazetecilerle bir araya gelen Rektör Prof. Dr. Mustafa Çufalı, BEÜ Tıp Fakültesi Hastanesi’nde yaşanan doktor sıkıntısıyla ilgili açıklamalarda bulundu. Giden doktorlar olmasına rağmen hastanenin doktor sayısının arttığına dikkat çeken Çufalı, BEÜ Tıp Fakültesi Hastanesi’nin kendi imkanlarıyla ayakta durduğunu söyledi. Çufalı açıklamasında;

“Benim elim hep vicdanımda üniversite ile ilgili bu konu hakkında geceleri bile rüyama giriyor üniversite hoca konusuna gelince hoca sayımız azalmıyor bütün üniversite hastanelerinde bu devinim hep olur giderler gelirler bizim üniversitede hoca sayısı olarak size sayı vermek istiyorum azalmadı aksine arttığını söyleyebilirim. Profesör sayısı 2018’de 52 kişiydi şimdi 65 kişi. Toplam öğretim üyesi sayısı 2018’de 357’ydi şimdi 375 kişi.

Sürekli Sağlık Bakanlığı ile onkolog için görüşüyoruz. Bakan yardımcısı bu konuyu biliyoruz gündeme getireceğiz dedi. Verilirse çok memnun olacağız. Bu konuda tüm Türkiye’de büyük bir sıkıntı var. Onkolojiyi seçen kişiler az, bu bize de yansıyor. Bu alanda özellikle özel sektöre gidiyor hocalar. Öğretim ilanına çıktığımızda tüm illere bu ilanı bildiriyoruz.

Sağlık Bakanlığı’na sürekli yazılarımızı yazıyoruz. Umarız bir sonraki dönemde verirler.

Hastaların tedavisi başka bir hastaneden başladı ise biz bizim hastanemizden devam ediyoruz." dedi.

Doktorların Zonguldak’ı tercih etmemesinin nedenleri için ise Çufalı şöyle konuştu:

“Performans etkili olabilir. Çok kısa söylemek gerekirse . Afiliye hastaneler döner sermaye ile çalışan hastaneler. Bizim üniversitemiz kendi sermayesi ile çalışıyor. Tüm maaşları, giderleri de biz ödüyoruz.

Çevre hastanelerde bir bütçe sıkıntısı var. Üniversite hastanelerinin parasal sorunlarının bitmesi için hükümet çalışma yapıyor ancak performans ödemeleri daha geriden geliyor. Kendi başımıza bu kadar yapabiliyoruz. Ek ücret almalardan tutun başka konulara kadar başka hastaneler ayakta duruyor ancak biz kendi imkanlarımızla ayakta durmaya çalışıyoruz.”(Z Haber)

Editör: TE Bilisim