Sağlık demişken özellikle pandemiden sonra ikinci bir hastaneye ihtiyacımız olduğunu daha iyi gördük. Eski hastanenin kapatılması hata değil miydi sizce? Şimdi de açmak için uğraşıyoruz ya…

Devlet Hastanesinin kapatılıp tekrar açmaya uğraşmak… Bu soruyu sormanız doğal. O konjonktörde mevcut hastaneyi de o halde bırakamazdık. A ve B bloğu o zaman da yıkmamız gerekirdi. Çünkü çürük. Deprem bölgesindeyiz. Yine dönüşüm yapıp devam etmemiz lazımdı. O zaman öyle karar verdik. Aşağıya yaptık. 850 yatağa kadar çıktık. Oranın Çorum ihtiyaçlarını karşılayacağı kanaati vardı.  Şimdi ihtiyaç olunca inşallah eski binayı da kazandıracağız.

HASTANEDEN, YÖNETİMİNDEN MEMNUNUM

Yeni hastanemiz niye sürekli gündemde? Hastane yönetimi değiştirilmek isteniyor algısı var ama o yöneticileri de siz getirdiniz. Hastanede bizim göremediğimiz ne var? Ve siz bu konulara ne derece müdahilsiniz?

Ben bu konunun içerisindeyim. Olumlu anlamda. Eğer hastanede eksik doktor varsa, o doktorları tamamlamak zorundayım. Hastanede kullanacağımız ekipman eksiği varsa tamamlamak zorundayım. Eğer ihtiyacı varsa, ödemede bir sıkıntısı varsa ben o konuya müdahil olmak zorundayım. Herşeyiyle hastanenin içindeyim dediğim bu. Benim önceliğim sağlık. Herhangi bir eksik olduğunda benim öğrenmem gerektiğini söylüyorum. Başhekimimiz arar, ihtiyacı söyler, çözeriz. İhtiyaç üzerine mesela şu anda Hasan Paşa Semt Polikliniğine ikinci fizik tedaviyi açıyoruz. Onun için hastanenin içindeyim. Günlük 15 bin kişinin girip çıktığı yerde mutlaka sorun olur. Diğer büyük illere göre bizim sorunlarımız çok küçük. Mutlaka eksiğimiz, gediğimiz olabilir. Net söylüyorum, şu anki hastane yönetiminden memnunum. Emek veriyorlar, iyi çalışıyorlar. Başhekim ve kadrosu ellerinden gelenin fazlasını yapıyorlar.

Kamuoyuna yansıyan ne peki?

Onu bilemem. Benim dedikoduyla işim olmaz. Kim nerede ne yapıyor bilemem. Ben başhekimle olan diyaloğuma bakarım, hastanenin gidişatına bakarım. Başhekim yardımcılarının çalışmasına bakarım. Muğla’dan geliyorum, 20 gündür evimde yokum. Direkt hastaneye girdim. Başhekimliğe gittim, selam verdim, oturdum. Ekibi de çağırıp konuştuk.

Soruşturmayla mı ilgili?

Yok, genel. Bazı eksiklerimiz vardı. Onkoloji, göğüs cerrahisi ile ilgili beklenen yazılar vardı. Genel anlamda hepsiyle görüştüm. Bunu devamlı da yaparım. Hastaneyle hiçbir problemimiz yok. Olamaz da. Sağlık Bakanlığı’nın belli bir süresi vardır, ondan sonra başhekim devam eder, etmez, oturulur konuşulur. Bizim dışımızda gelişen söylemlere kulak asmıyorum. Dedikodu kısmına karışmam.

Kaynak:https://www.habercim19.com/siyaset/dedikodulara-degil-2023-e-odakliyim-h68554.html

Editör: TE Bilisim