Ankara'da Sağlık Bakanlığı'nın önünde sıcak dakikalar yaşandı.

Gazeteci İzel Sezer, Sağlık Bakanlığı'nın önünden paylaşımlarda bulundu. Buna göre, bir ambulans şoförünün Sağlık Bakanlığı'nın önüne ambulansla giderek kapıları kilitlediği ve ambulansın içerisinde bulunan oksijen tüplerini açtığı iddiasında bulunduğu öğrenildi.

Şoförün Sağlık Bakanı Fahrettin Koca ile görüşmek istediğini, Koca'nın bakanlığın önüne gelmemesi durumunda aracı ve kendisini patlatacağını söylediği öğrenildi.

Sezer'in paylaştığı görüntülere ise şu notu düştüğü görüldü:

"Ankara’da Sağlık Bakanlığı önünde bir ambulans şoförü kendisini ambulansa kilitledi, 'oksijen tüplerini açtım Sağlık Bakanı gelmezse kendimi patlatacağım' diyor"

Sezer ayrıca şoförün şunları söylediğini belirtti:

“Onkoloji hastasını taşıdım, 3 saat boyunca hastane hastane dolaştım ama hastayı bırakacak yer bulamadım. Vatandaşlara zarar vermek istemiyorum, sağlık bakanının gelmesini istiyorum”

Sezer bir paylaşımda daha bulunarak, "Yaklaşık 20 dakikadır bakanlık önünde eylem devam ediyor ama daha şimdi 3 ekip otosu ve bir sivil araç geldi. Ambulans şoförü kapıyı kilitlediği için polis açamıyor. Polis 'tamam gel seni sağlık bakanıyla görüştürürüz' diyerek şoförü ikna etmeye çalışıyor" dedi.

İkna edildi

Olay yerine gelen polis ekipleri, uzun bir süre kapıları kilitleyen ambulans şoförünü ikna etme çalıştı.

Polis, gazetecilerin çekim yapmasını engellemeye çabalarken, ilerleyen dakikalarda ambulansın kapısının açıldığı görüldü. Ardından ambulans bakanlığın önünden çekildi.

Editör: TE Bilisim