Sağlık Bakan Yardımcısı Doç. Dr. Tolga Tolunay, kardeş ülke Azerbaycan’ın Zorunlu Tıbbi Sigortası Kurumu Başkanı Sayın Zaur Aliyev, TABİB Başkanı Dr. Vugar Gurbanov ve beraberindeki heyetle bir araya geldi.

Bakan Yardımcısı Tolunay, iki ülkenin mevcut iş birliğinin artırılmasına ilişkin yeni kararların alındığı görüşmede Azerbaycanlı kardeşlerini ağırlamaktan duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Konuşmasında, bugünün Azerbaycan’ın Milli Zafer Günü’nün birinci yıldönümü olduğunu hatırlatan Tolunay, “Ayrıca malûmunuz bugün 8 Kasım. Azerbaycan’ın 44 günlük Karabağ Savaşı’nda kadim Şuşa şehrinin alınmasıyla taçlanan Milli Zafer Günü’nün birinci yıldönümünü tebrik etmek istiyorum. Savaş zamanında kardeş Azerbaycan ile beraber olan milletimiz zafer zamanında da sizlerle birliktedir” ifadelerini kullandı.

Pandemi sürecinde verilen mücadeleye de değinen Bakan Yardımcısı Tolunay, şunları kaydetti:

“Bildiğiniz üzere geçtiğimiz yılın başından bu yana salgınla mücadele ediyoruz. Koronavirüs salgını, ülkelerin sağlık sistemlerini, kapasitelerini test etmek adına önemli bir sınavdır. Bununla birlikte en büyük sınav dostlukların test edilmesidir.

Kardeş ülkemiz Azerbaycan, bir yandan koronavirüs salgınıyla uğraşırken diğer yandan da âli Başkumandan İlham Aliyev liderliğinde Karabağ’da vatan mücadelesi verdi. Hem koronavirüs salgını hem de Karabağ’daki vatan müdafaası sırasında ülkelerimiz arasındaki dayanışma ve iş birliği dünyaya örnek oldu. Bu vesileyle Karabağ’ın azadlığında şehadet mertebesine erişen kardeşlerimize Allah’tan rahmet, yaralılara da acil şifalar diliyorum.”

“Türkiye ve Azerbaycan ilişkisi, dostluktan da öte kardeşlik seviyesindedir” diyen Tolunay, “Cumhurbaşkanlarımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan ile Sayın İlham Aliyev cenapları arasındaki güçlü ve sarsılmaz iş birliği, “Bir Millet, İki Devlet” anlayışını şiar edinmiş aziz vatandaşlarımızın bizlere verdiği sorumluluğu daha da artırmaktadır. Sağlık alanında her türlü iş birliğine hazır olduğumuzu sizlerin huzurunda bir kez daha yenilemek istiyorum” şeklinde konuştu.

Editör: TE Bilisim