Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Bursa İznik Devlet Hastanesi’nin eski çelik morgunun hurdacıya satıldığı iddiaları üzerine başlatılan soruşturma kapsamında, usul hatası yaptığı belirlenen sorumlulara disiplin cezası verildiğini söyledi.

CHP İstanbul Milletvekili Sezgin Tanrıkulu, İznik Devlet Hastanesi’ndeki çelik morgun hastene personeli bazı kişilerce hurdacıya satılmasına ilişkin iddiaları TBMM gündemine taşıdı.

T24’ün ANKA’dan aktardığı haberinde, Tanrıkulu’nun Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’nın yanıtlaması istemiyle verdiği soru önergesinde, “Hastane morgunun satılmasıyla ilgili başlatılan soruşturmanın güncel akıbeti nedir? Satılan morg, faaliyetlerini nasıl sürdürmektedir? 1.5 tonluk çelik morgun satış bedeli olarak hurdacıdan ne kadar alınmıştır?” ifadelerine yer verildi.

BakanKoca, soru önergesine verdiği yanıtta, “morgun satışında yapılan usul hataları nedeniyle, sorumlular hakkında disiplin cezası uygulandığını” açıkladı.

Koca şunları kaydetti:

27.04.2015 tarihinde geçici kabulü yapılarak 01.06.2015 tarihinde yeni binasında fiili olarak faaliyetine başlayan ve aynı tarihte eski binasındaki fiili hizmeti sonlanan İznik İlçe Devlet Hastanemizin eski binasında bulunan ve yeni hizmet binasına taşınmayan morg malzemelerinin de yer aldığı hurda malzemelerin satışı hakkında Bakanlığımız tarafından tespit edilen usul hataları üzerine başlatılan soruşturma tamamlanmış olup, kişiler hakkında disiplin cezası uygulaması yapılmıştır.

Ne olmuştu?

2019’un mayıs ayında taşınan İznik Devlet Hastanesi’nin eski binasında bulunan 1.5 tonluk morg ve morg malzemelerinin hurdacıya satıldığı iddia edilmiş, hastane müdürü Ömer Yalavuz, “Hurda morg ve diğer hurdalar için Tespit ve Bertaraf Komisyonu kuruldu. Satışta Başhekimlik makamımın ‘oluru’ var. Kumpas kurdular. Yerelde hastanemiz, ulusal basında kurumumuz ciddi anlamda zedelenmiş ve önemli ölçüde yıpratılmıştır. Organize olarak yerel basında ve ulusal basında çıkan yalan ve yanlış haberlerin gerçeği yansıtmadığı, sağduyulu vatandaşlarımız ve bizleri tanıyan mesai arkadaşlarımız tarafından da bilinmektedir.” açıklamasını yapmıştı.

Editör: TE Bilisim