Genel Sağlık-İş’ten yapılan açıklamaya göre, İzmir Gaziemir Nevvar Salih İşgören Devlet Hastanesi acil servisinde görev yapan Genel Sağlık-İş işyeri temsilcisinin yerel bir gazeteye demeç verdiği iddiasıyla 657 sayılı DMK’nun 125 maddesindeki “Yetkili olmadığı halde basına, haber ajanslarına veya radyo ve televizyon kurumlarına bilgi veya demeç vermek” kapsamında savunması istendi. Daha sonra da “soruşturmanın selameti nedeniyle” Karaburun Devlet Hastanesi’ne 2 ay süreyle geçici olarak görevlendirilmesini yani sürgün edilmesini istendi.

Genel Sağlık-İş tarafından işleme karşı İzmir İdare Mahkemesi’nde dava açıldı ve yürütmeyi durdurma talep edildi. Genel Sağlık-İş’in talebini inceleyen İzmir 1. İdare Mahkemesi 2020/ 542 sayılı dosyasında dava konusu edilen işlemin yürütmesini durdurdu.

Sağlık-İş Genel Başkanı Zekiye Bacaksız, kararla ilgili olarak yaptığı açıklamada şunları söyledi: “Amir makamında oturanlardan beklenen şahsi duygularını işlerine karıştırmamasıdır. Ancak Gaziemir Devlet Hastanesi Başhekimi İzmir İl Sağlık Müdürlüğü, aracılığı ile yaptırdığı bu türden geçici görevlendirmeler ile ün salmıştır. Bu hastanede herhangi bir olumsuzluk dile getirmek, ihtiyaç bildirmek, hukuk ve adalet istemek ertesi gün bir yerlere geçici görevlendirilmek demek. Bütün bunları yakından takip ediyoruz.”

Davranışlarının sorgulanmayacağını düşünen ve keyfi davranmaya devam eden Başhekim hakkında başta Cumhuriyet Başsavcılığı olmak üzere tüm hukuk yollarının kullanılacağını bildiren Zekiye Bacaksız,  “Kim olursa olsun tek kriterimiz başta Anayasa olmak üzere objektif hukuktur. Bunun dışındaki tüm davranışlarla mücadele etmek Genel Sağlık-İş’in en önemli ilkesidir. Bundan sonra da böyle olacaktır” dedi.  

Editör: TE Bilisim