Çeşitli ziyaret, inceleme ve toplantılara katılmak üzere Adıyaman’a gelen Sağlık Bakanı Dr. Fahrettin Koca, ziyaret programı kapsamında ilk olarak Adıyaman Valiliğini ziyaret etti.

Basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Sağlık Bakanı Fahrettin Koca ise, Adıyaman’da bulunmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirerek şunları söyledi; Salgının günlük hayatımızdan çıktığını her fırsatta dile getiriyoruz. Artık aşımız var, ilacımızda var. Dünya genelinde belli bir toplumsal bağışıklık olduğunu düşünüyoruz. Nitekim son dönemlerde hayatını kaybeden vatandaşlarımızın neredeyse tamamı ileri yaş grubu ve ek hastalığı olan kişiler. Bugün itibariyle yoğun bakımda hasta bulunduğu il sayısı 21'e çıktı. Bunlar arasında Adıyaman'ımızda var. Bugün Adıyaman özelinde baktığımızda ilimizde dün sadece 1 yeni vaka ve 33 gündür de vefat yaşanmadığını söyleyebiliriz. Salgının başından bu yana hastaneye yatış ve yoğun bakıma yatışta en düşük sayıları görüyoruz. Ülkemiz genelinde gidilen olumlu gidişat Adıyaman'da da belirgin olarak hissedilmektedir. Koranavirüs süreci sağlık hizmetinin niteliği ve ulaşılabilirliği sağlık alt yapısının gücü ve sağlamlığı acısından Türkiye'nin dünyanın en iyi ülkelerinden biri olduğunu gösterdi.

En Geç Temmuz Ayı

Ayrıca, Bir sağlık çalışanının mali haklara yönelik soruna cevap veren Bakan KOCA, en geç Temmuz ayına kadar hayata geçeceğini söyledi 

kaynak: personel sağlık net

Editör: TE Bilisim