TBMM’nin yeni yasama yılı açılış resepsiyonuna katılan Sağlık Bakanı Koca, gazetecilerin sorularını yanıtladı. Sigara ile ilgili yeni düzenlemelerin olduğunu belirten Bakan Koca,  “Kapalı alan tanımını şekillendiriyoruz. Yarı açık ve kapalı alan istismar ediliyor. En iyi alanların sigara içenlere ayrıldığını, sigara içmeyenlere daha geride alanların verildiğini biliyoruz. İstismar edildiğini görüyoruz. Bununla ilgili bir düzenleme ve yeni bir tanımlama geliyor. Yarı açılır- kapanır sistemi de kapalı tanımlayan ama açık alanı da nasıl bir alan olması gerektiğini netleştiren bir yaklaşım olacak” dedi.

Halkın katılımını sağlamanında hedeflendiğinş belirten Bakan Koca,  ‘fahri sigara denetçiliğinin’ getirileceğini ancak, “Ceza kesip-kesemeyecekleri üzerinde çalışıyoruz. Cezalar dahil olmak üzere detaylı çalışıyoruz. Nargilede de bir tütün ürünü aynı kapsamda ele alıyoruz” diye konuştu.

ELEKTRONİK SİGARA

Elektronik sigarayada değinen Bakan Koca  “Ülkeye girişi dahil olmak üzere yasaklı hale gelecek. Üzerinde yasal düzenleme çalışması yapıyoruz. Meclise gelecek kapalı ve açık alan tanımı yönetmelikle yapılabilecek bir düzenleme ama kanunla yapılabilecek birkaç düzenlememiz de olacak. Elektronik sigaranın yasaklanması gibi” açıklamasında bulundu.

Editör: TE Bilisim