Sağlık Bakanı Fahrettin KOCA son 10 günde belkide hayatının en yoğun günlerini geçirdi. Elazığ depremi ve koronovirus Bakan KOCA'yı 7/24 ayakta tuttu.

Depremin ardından günlerce bölgede kalan Koca, hem kurtarma hemde yardım faaliyetlerinin başında durdu. Enkaz bölgesi, hastane ve çadır kentlere giden Koca, cenaze namazlarınada katıldı.

Bölgeye gelen umke ve 112 ekiplerinede moral veren Koca personelin bir çoğu ile yakından ilgilendi. 

81 ilden gelen yardım kolilerinin paketlenmesinede yardım etti. 

Bakan Koca bölgedeyken koronovirus patlak verdi.  Virusle ilgili açıklamaları Elazığ'dan verip süreci yönetti.

Koronovirus bilim kurulunu toplamak için Elazığ'dan Ankara'ya geldi. Çin'deki vatandaşlarımızın tahlisei için başlatılan operasyonun başında durdu. Sürekli açıklama ve bilgilendirmeler yaptı.

Sayın Bakanın son 10 günde gösterdiği performans taktire şayan. Tüm ülke çalışmalarına şahit oldu. Sayın Bakanımızdan bu vesile ile bir isteğimizde var.  Olayları kendi gördü, kendi yönetti. Sağlık Çalışanlarının genel sorunlarınıda lütfen kendiniz görün ve kendiniz yönetin. Bürokratların değil kendi tespitlerinizi yapın.  Tedbili kıyafet birgün acil servise gidip muayene olun. 112 ambulansı çağırın. İl Sağlık Müdürlüğüne gidip personelle bir çay için ve sorun dertleri neymiş..

Sağlık Çalışanları kan ağlıyor. Personel Sağlık Net haberinin yorumlarına bakınız.  Ücretler çok düştü. Küçümsemek için demiyoruz ama mahalle bekçisi lisans mezunu hemşireden daha çok maaş alıyor. 4924'lü doktor ile 657'li doktor arasında aynı birimde aynı işi yapmalarına rağmen uçurum var. 1 ve 2. derece sağlık personeli 112 acillerde sabit üstü performans alamıyor. Memur, vhki, şef gibi genel idari hizmetlere sabit üstü ödeme yapılmıyor.  Yüksek lisans yapan hemşirenin maaşı 44 lira artarken, yüksek lisans yapan sözleşmeli sağlık yöneticisinin maaşı 2 bin 800 lira artıyor. Görevde yükselme sınavı hüsranla sonuçlanmıştır. Hastane müdürlüğü ve şube müdürlüğü için sınav açılmamıştır. 

personel sağlık net

Editör: TE Bilisim